Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Νέες καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και σωματείων του ΠΑΜΕ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Νέες καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και σωματείων του ΠΑΜΕ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με νέα ανακοίνωση του για το συνέδριο της ΓΣΕΕ κάνει λόγο για σχέδια της πλειοψηφίας για “συνέδριο παρωδία υπό την εποπτεία της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργόυ”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ καταδικάζει και καταγγέλλει τα σχέδια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ομάδα Συριζα Βασιλόπουλου (της συνδικαλιστικής μαφίας) για συνέδριο παρωδία υπό την εποπτεία της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού του εισαγγελέα και ασφαλώς της αστυνομίας.

Αυτή η εξέλιξη θυμίζει άλλες εποχές γράφοντας μαύρες σελίδες στην ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η απόφαση τους στην ουσία να μην γίνει συνέδριο ουσιαστικό με βάση το καταστατικό και τις προβλεπόμενες διαδικασίες τους κάνει ένοχους και θα λογοδοτήσουν στην εργατική τάξη. Θέλουν να κάνουν ένα συνέδριο όπως έχουν ανακοινώσει τη διεξαγωγή του την Τρίτη 25 Φλεβάρη στο Καβούρι Αττικής στο πολυτελές και καλά φυλασσόμενο ξενοδοχείο «Απόλλων» που θα διαρκέσει λίγες ώρες όσο χρειάζεται να γεμίσουν την κάλπη με συνοπτικές διαδικασίες και να ριζώσουν στις καρέκλες τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία να πάρουν όλα τα μέτρα να πετάξουν από το σβέρκο τους τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν και τα παρακάτω σωματεία του ΠΑΜΕ:

ΣΥΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΤΡΙΣΜΟΥ ( Σ.ΤΕ.Η.)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΘΕΡΜΑΣΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Τα Δ.Σ. των σωματείων μας καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε στους συναδέλφους των κλάδων μας και σ’ όλη την εργατική τάξη τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της Γ.Σ.Ε.Ε. για συνέδριο παρωδία που θυμίζει άλλες εποχές και θα γράψει μαύρες σελίδες στην ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ανακοίνωση για διεξαγωγή συνεδρίου σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής με fast track εργασίες για την Τρίτη 25 Φλεβάρη , αποδεικνύει ότι αυτή η πλειοψηφία μόνο συνέδριο δε θέλει να γίνει. Δε θέλει να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, ένα μόνο τους ενδιαφέρει , πως θα νομιμοποιήσουν τα όργια και τη νοθεία προκειμένου να στρογγυλοκαθίσουν πάλι στις καρέκλες τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία και στις κυβερνήσεις.

Παίρνουν και τα μέτρα τους για να εξασφαλίσουν τους σχεδιασμούς τους. Οι ίδιοι ανήγγειλαν ότι αυτή η παρωδία θα εποπτεύεται από τον πρωθυπουργό , τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , τον υπουργό προστασίας του πολίτη και παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Με βία , νοθεία, καταστολή και τρομοκρατία δε γίνεται συνέδριο για τα συμφέροντα των εργατών. Η απάντησή μας είναι διαρκείς αγώνες για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης, απομονώνοντας παντού τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό μέχρι να τον βγάλομε από τον σβέρκο μας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας:

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καταγγέλλει στους συναδέλφους τις μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας της ηγετικής ομάδας της Γ.Σ.Ε.Ε. , που αποφάσισαν να γίνει το 37ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. με διαδικασίες fast track μιας ημέρας, στις 25 Φλεβάρη, σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής , σε ένα χώρο φυλασσόμενο από μπράβους και ΜΑΤ , δηλαδή αποφάσισαν να μη γίνει συνέδριο , παρά μόνο να στήσουν μια κάλπη και να μοιράσουν τα κουκιά, ώστε να διατηρήσουν τις καρέκλες τους , στην υπηρεσία της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων, μόνο αυτό τους ενδιαφέρει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουμε αυτές τις μεθοδεύσεις με την οργάνωση της πάλης μας, με το δυνάμωμα του σωματείου μας.

Παλεύουμε για συνδικάτα εργατών , όχι των εργοδοτών.

Έξω οι μπράβοι και τα ΜΑΤ . Να πραγματοποιηθεί συνέδριο πραγματικό , χωρίς νόθους- δοτούς- μαϊμούδες αλλά πραγματικούς αντιπροσώπους.

Ανακοίνωση και από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας:

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Αιτωλ/νίας καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε. να προχωρήσει σε Συνέδριο EXPRESS στις 25-2-2020 στο ξενοδοχείο «ΔΙΒΑΝΗ ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μόνο και μόνο για να νομιμοποιηθούν οι νόθοι αντιπρόσωποι , που δεν έχουν καμιά σχέση με εργαζόμενους, ώστε να εξασφαλίσουν, για μια ακόμα φορά, τις καρέκλες τους οι συγκεκριμένες ηγεσίες , χωρίς να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε να γίνει ένα γνήσιο Συνέδριο με βάση το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε. Να γίνει συνέδριο με εκλεγμένους από τους εργαζόμενους συνέδρους, συνέδριο που θα αποφασίσουν οι σύνεδροι χωρίς εργοδότες , ΜΑΤ και καταστολή. Να αποκλειστούν όλοι οι νόθοι αντιπρόσωποι.

Καλούμε τους συνταξιούχους να μην αποδεχθούν αυτές τις μεθοδεύεις εργοδοσίας, κυβέρνησης , πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.