Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Καταγγελιών συνέχεια από Πολάκη για την 6η ΥΠΕ

Καταγγελιών συνέχεια από Πολάκη για την 6η ΥΠΕ

Κατηγορεί το Υπουργείο Υγείας για συγκάλυψη Σφοδρή επίθεση στον υφυπουργό Υγείας εξαπέλυσε χθες στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρ. αν. Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Αναφέρει τα εξής δελτίο τύπου του πρώην αναπληρωτή υπουργου Υγείας:

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι με το άρθρο 31 που συζητήθηκε και αφορά στις κυρώσεις των ΠΝΠ για τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση κάνει μια σκανδαλώδη προσπάθεια να «”καθαρίσει” τα πεπραγμένα και τις πρακτικές του κ. Καρβέλη, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ» .

Συγκεκριμένα, με μια «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε διάταξη του άρθρου 31 το Υπουργείο Υγείας καταργεί τον έλεγχο σε επίπεδο Ελεγκτικού Συνεδρίου (άρθρο 35/4129 του 2013 που προβλέπει τον έλεγχο των συμβάσεων), μιας δαπάνης της οποίας το ύψος φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Ο Παύλος Πολάκης αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν το κάνουν άλλα Υπουργεία αυτό; Το ΥΠ.ΕΣ. δεν προχώρησε σε αγορές μέσων ατομικής προστασίας; Εκεί γιατί δεν το εξαιρούν και το εξαιρείτε εσείς; Καταλαβαίνετε τι νομοθετείτε; Ότι εάν κάποιος που του κάναμε απευθείας ανάθεση, μόνο αυτός μπορεί να μας τα φέρει σε 10 μέρες. Αν δε μας τα φέρει, δεν τρέχει τίποτα, μπορεί να τα φέρει αργότερα. Μπορεί να τα φέρει και τώρα – που θα τα πάρει σε πολύ χαμηλότερη τιμή- και θα τα πληρωθεί με τις σκανδαλώδεις τιμές που είχατε βάλει»!

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε ευθέως σε κάλυψη από την κυβέρνηση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ: «Σας καλώ να αποσύρετε τη διάταξη ή να το επιβάλλετε σε όλα τα Υπουργεία. Ουσιαστικά δίνετε νομική κάλυψη στον κ. Καρβέλη! Το γεγονός ότι παρήγγειλε στολές υψηλής προστασίας με 18 € (ενώ στην 1η ΥΠΕ έκαναν το ίδιο με 8 €) και έλεγε πως θα τις φέρει μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν τις έφερε, του δώσατε παράταση και τώρα νομιμοποιείται να μην τα έχει φέρει ακόμα και τώρα! Αυτό είναι βάζω πλάτη στο πλυντήριο»! Δείτε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση του Π. Πολάκη:

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας συνέχισε και σχετικά με το θέμα των προσωρινών μετακινήσεων των γιατρών που με το άρθρο 33 μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους: «…και δε μου λέτε κ. Κοντοζαμάνη, γιατί τον κ. Καλοφωλιά, που είχε μετακινηθεί στην Καλαμάτα από την Κυπαρισσία, ενώ υπήρχαν γιατροί στην Κυπαρισσία, τώρα τον ξαναγυρνάτε πίσω; Μήπως για να γίνει διευθύντρια κάποια συγγενής του κ. Χρυσομάλλη;»

Τελικά στην δευτερολογία του απέσπασε την ομολογία του κ.Χρυσομάλλη ότι η διευθύντρια για την οποία γίνεται ο λόγος είναι κουμπάρα του (Δείτε εδώ την απάντηση του Π. Πολάκη στον κ. Χρυσομάλλη:

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.