Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Καταγγέλλει ολιγωρία για το κρούσμα στη Ναύπακτο ο πρόεδρος των αστυνομικών

Καταγγέλλει ολιγωρία για το κρούσμα στη Ναύπακτο ο πρόεδρος των αστυνομικών

 

«Ο συνάδελφος δούλευε κανονικά και δήλωσε στην υπηρεσία ότι είχε συμπτώματα, διότι στο Α.Τ. Ναυπάκτου κρατείται βιβλίο εισόδου- εξόδου για τον κορονοϊό. Είχε ενημερώσει τον διοικητή ότι είχε κάποια συμπτώματα και έπρεπε άμεσα ο διοικητής του τμήματος να τον θέσει σε μια μίνι καραντίνα (2-3 ημέρες), να μείνει στο σπίτι του, να κάνει τεστ για κορωνοϊό και να μην υπάρξει το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε τώρα» υποστήριξε, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, Χρήστος Τέγας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα για τρεις ημέρες πήγαινε κανονικά στην εργασία του ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Ναυπάκτου, έστω και αν είχε ενημερώσει τον διοικητή της υπηρεσίας του ότι είχε συμπτώματα, με αποτέλεσμα την 4η μέρα να διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Αυτό οδήγησε 17 συναδέλφους του αστυνομικούς να τεθούν αυτομάτως σε καραντίνα και την Παρασκευή θα ληφθεί δείγμα για να γίνει διαπιστωθεί αν νοσούν από covid-19 και άλλοι. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι αν έχει γίνει διασπορά του φονικού ιού,  διότι στο ίδιο κτίριο στεγάζονται το Α.Τ. Ναυπάκτου, η Τροχαία Ναυπάκτου και η ομάδα ΔΙΑΣ.

«Όλοι μαζί σε ένα κτίριο. Συναντιούνται στα γραφεία, μιλάνε στους διαδρόμους της υπηρεσίας και είναι εύκολο, από την στιγμή, που έχει ένας τον ιό να κολλήσει και άλλους. 17 αστυνομικοί, το 1/3 των αστυνομικών της Ναυπάκτου, τέθηκε σε καραντίνα» υπογράμμισε ο κ.Τέγας.

Μάλιστα στην αρχή ζητήθηκε από τους αστυνομικούς να πληρώσουν με δικά τους έξοδα τα τεστ μοριακού ελέγχου για covid-19, αλλά στη συνέχεια η απόφαση αυτή πάρθηκε πίσω, όπως εξηγεί ο κ. Τέγας, καθώς «έγιναν ενέργειες από την Ένωσή μας και από τον αστυνομικό διευθυντή Αιτωλίας, Γ. Νταλαχάνη και τα τεστ θα γίνουν δωρεάν για τους συναδέλφους από τον ΕΟΔΥ  και για όσους άλλους αστυνομικούς χρειαστεί το επόμενο διάστημα”.

Ερωτηθείς αν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλίας, ο κ. Τέγας ξεκαθάρισε ότι «δεν κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν, ούτε παραμένουν εκτός του κτιρίου για να τους δώσουμε κάποιο έγγραφο, που χρειάζονται, διότι ο πολίτης πρέπει να εισέλθει στην υπηρεσία, αν για παράδειγμα θέλει να υποβάλλει μια μήνυση. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από μακριά».

Όσον αφορά για το αν υπάρχει επάρκεια σε αντισηπτικά, γάντια και μάσκες, που είναι απαραίτητα εργαλεία για τους αστυνομικούς, λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας δήλωσε ότι «ο αριθμός μασκών, που είχε δοθεί από κεντρικά ήταν μικρός και η Ένωση με δικά της χρήματα αγόρασε 3 μάσκες πολλαπλών χρήσεων για κάθε συνάδελφο, αντισηπτικά, ενώ δώσαμε πολλά γάντια σε κάθε συνάδελφο, ώστε να τους προστατέψουμε».

Μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει να μπει στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας πλέξι γκλας για την προστασία του ιδίου, αλλά και των πολιτών, όμως ακόμη το αίτημα αυτό δεν έχει ικανοποιηθεί, «είναι κάποια πράγματα, που έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έχουν γίνει. Εμείς σαν Ένωση προσπαθούμε να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μας να μην υπάρχει ξανά το πρόβλημα, που αντιμετωπίσαμε στο Α.Τ. Ναυπάκτου, διότι αν ξαναέχουμε κρούσμα θα αναγκαστούν να κλείσουν οι υπηρεσίες».

Βεβαίως οι αστυνομικοί δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό, αν και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας υπάρχουν ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή την στιγμή υπηρετούν 200 αστυνομικοί, εκ των οποίων 20-25 έχουν αποσπαστεί σε νησιά, για να ενισχύσουν τους καλοκαιρινούς μήνες τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, λόγω αυξημένων ελέγχων.

«Δεν υπάρχει η απαραίτητη δύναμη, ούτε υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Περιπολικά με χιλιάδες χιλιόμετρα παραπάνω από αυτά, που πρέπει, ληγμένα αλεξίσφαιρα, έλλειψη δυνάμεων, όταν έχουμε επιφορτιστεί με τα πάντα και λόγω κορωνοϊού πήραμε ένα επιπλέον καθήκον. Ένας αστυνομικός να είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του πολίτη, να μοιράζει τα δικόγραφα, να είναι υπεύθυνος για τους ελέγχους για τον κορωνοϊό, ένας αστυνομικός να είναι υπεύθυνος για τα πάντα. Δεν μπορεί μια μικρή διεύθυνση, όπως είναι η Αιτωλία (καλύπτει τον μισό νομό της Αιτωλοακαρνανίας), να έχει μόνο 200 αστυνομικούς, εκ των οποίων 20-25 είναι αποσπασμένοι σε νησιά», υποστηρίζει ο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας.

Πηγή: stokokkino.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.