Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Κατακόρυφη πτώση στην εστίαση και του Αγρινίου, ελπίζουν σε άμεσα μέτρα οι επαγγελματίες

Κατακόρυφη πτώση στην εστίαση και του Αγρινίου, ελπίζουν σε άμεσα μέτρα οι επαγγελματίες

Kατακόρυφη πτώση σημειώνει ήδη η δραστηριότητα στους περισσότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας λόγω του κορονοϊού.

Η εστίαση και η ψυχαγωγία άλλωστε σημειώνουν τεράστιες απώλειες και τα χειρότερα αναμένονται το επόμενο διάστημα καθώς ο κόσμος δικαιολογημένα θα συμμορφώνεται στα προληπτικά μέτρα.

Εξαίρεση δεν αποτελεί το Αγρίνιο με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση ήδη 50% στην εστίαση, όπως σημειώνει και ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου Κώστας Ναστούλης.

Όπως τόνισε στο agrinionews.gr ο κ. Ναστούλης,  η κίνηση στους χώρους εστίασης του Αγρινίου έχει μειωθεί αισθητά, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Επιπρόσθετα, καταγράφεται σημαντική μείωση και στη διανομή κατ’ οίκον καθώς η  επιλογή του κόσμου να παραμείνει στις οικίες του δεν έχει οδηγήσει σε αύξησή της, όπως ενδεχομένως θα περίμεναν οι καταστηματάρχες.

Ερωτώμενος αναφορικά με τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί η Ένωση από εδώ και στο εξής, υπογράμμισε ότι υπάρχει ήδη μία πρώτη επικοινωνία με τη ΓΣΕΒΕΕ σε προφορικό επίπεδο. Η αναστολή καταβολής ΦΠΑ και οφειλών ΔΟΥ από τις πληττόμενες επιχειρήσεις, που προβλέπονται μέχρι τέλος Μαρτίου, αποτελεί σαφώς ένα μέτρο προσωρινής «ανακούφισης» των επιχειρήσεων.

Ωστόσο, το ζητούμενο ,σύμφωνα τον κ. Ναστούλη, είναι η παράταση της αποπληρωμής τους σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στην διευθέτηση των όποιων υποχρεώσεων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΣΩΘΗΚΑΤΕ……..!!!!!!! ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΄΄ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΗ΄΄ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΛΙΑ !!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.