Κυριακή, Ιούνιος 16, 2019

Κατάληψη και από τους φοιτητές ΔΕΑΠΤ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου με αίτημα τη…μεταφορά στην Πάτρα

Δεν είναι μόνο οι φοιτητές του πανεπιστημιακού Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Αγρινίου που βρίσκονται σε ρυθμό κινητοποιήσεων αλλά και οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ).
Μάλιστα και αυτοί προέβησαν σε κατάληψη στην πανεπισημιακή σχολή αλλα και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου και  με αίτημα τους τη μεταφορά του τμήματος στην Πάτρα. Αναφέρει η ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατάληψης::

Την τελευταία χρονική περίοδο ,ο ορίζοντας για το τμήμα μας, Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) που έχει έδρα το Αγρίνιο και υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών , είναι σκούρος! Πιο συγκεκριμένα , σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις περί ιδρύσεως Γεωτεχνικής σχολής στο Αγρίνιο που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση σε αυτήν του τμήματος μας, καθώς και των τμημάτων Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο επάγεται στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος ,Οι φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με το ‘’λουκέτο’’ που θέλουν κάποιοι να βάλουν στα τμήματα .
Κανένας υπεύθυνος δεν διασφαλίζει το μέλλον του τμήματος μας και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και των ενεργεία φοιτητών . Μετά από παρουσία μας στη συνέλευση καθηγητών έχουμε παρατηρήσει ότι ακόμα και οι απόψεις των ιδίων διίστανται ,με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση μεταξύ των δυο τομέων του τμήματος και όχι η αρμονική συνύπαρξη τους.
Ο μόνος τρόπος λοιπόν για την κατοχύρωση των παραπάνω ήταν ο σύλλογος να προβεί σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ επ’αόριστον με μοναδικά αιτήματα :
• Τη συγχώνευση του Τ. Δ.Ε.Α.Π.Τ. με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων της Πάτρας με αυτούσιο πρόγραμμα σπουδών διατηρώντας έτσι τον κλάδο των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και εξασφαλίζοντας τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά μας δικαιώματα!
• Όλοι οι καθηγητές του τμήματος να στηρίξουν την συγχώνευση μόνο με τη διοίκηση επιχειρήσεων του πανεπιστήμιου Πατρών και να μεταφερθούν μαζί με τους φοιτητές στην Πάτρα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ…..ΤΕΛΟΥΣ !!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.