Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Kαταγγέλει την εργοδοσία το Εργατικό Κέντρο για το ατύχημα με οδοστρωτήρα στο Αιτωλικό

fdsfsdfdsf

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία, για εργατικό ατύχημα με τραυματισμό, που έλαβε χώρα χθες το πρωί, στο Μέσα Πηγάδι Αιτωλικού.
Κατά το ατύχημα 53χρονος  εργαζόμενος σε εργοτάξιο ως οδηγός μηχανήματος έργου κατά την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών και κατά το χειρισμό οδοστρωτήρα τραυματίστηκε λόγω υποχώρησης του εδάφους πάνω σε εγκαταλελειμμένο βόθρο. Ο τραυματίας διεκομίσθη με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Για το συμβάν αυτό εξέδωσε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σημειώνοντας πως οι ευθύνες της κατασκευάστριας εταιρείας και της πολιτείας είναι μεγάλες .
Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει «την εργοδοσία για μια ακόμα φορά για το ότι δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά ατυχήματα».
Καλεί «άμεσα την πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να επανδρωθούν όλες οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό , να γίνονται εντατικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς και τα μηχανήματα». Καλεί επίσης «τους εργαζόμενους να προστατεύουν οι ίδιοι τη ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα γιατί αρκετές φορές πέρα από τον ιδρώτα τους έχουν δώσει και το αίμα τους για τα κέρδη των εργοδοτών».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Μανιτού

    Εργατικό κέντρο στο Μεσολόγγι-Αιτωλικό δεν υπάρχει. Μόνο το Αγρίνιο είναι ευαίσθητο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.