Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

kentro-ygeias-1Χαρακτηριστικό της κατάστασης που περιήλθε η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη είναι η εικόνα που εμφανίζει το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφτηκε, χθες Τρίτη 9/5/2017, το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Ο πληθυσμός αναφοράς στο Κέντρο Υγείας είναι 50.000 και το καλοκαίρι διπλασιάζεται λόγω τουρισμού. Καθημερινά κατά μέσο όρο το επισκέπτονται 200 Ασθενείς.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η Πρωτοβάθμια Μονάδα, πρώην ΕΟΠΥΥ της Ναυπάκτου, έκλεισε για να γλιτώσουν τα νοίκια ενώ οι εναπομείναντες Ιατροί και το λιγοστό προσωπικό στεγάζονται στο Κέντρο Υγείας. Έχουν απομείνει μόνο τρεις Ιατροί (Γενικός Ιατρός, Γυναικολόγος, Καρδιολόγος).
«Τι Πρωτοβάθμια Περίθαλψη να κάνουν; Τα ιατρικά μηχανήματα, Οφθαλμολογικά, Οδοντιατρικά εκατομμυρίων ευρώ, μεταφέρθηκαν και σκουριάζουν στις αποθήκες του Κέντρου Υγείας ελλείψη Ιατρών. Για να γλιτώνουν ψίχουλα από τα νυκτερινά και τις αργίες του προσωπικού αφήνουν ακάλυπτες τις βάρδιες. Μια Νοσηλεύτρια στην βάρδια κατά τις αργίες και τις νύκτες. Τροποποίησαν το ωράριο ώστε η απογευματινή βάρδια να τελειώνει στις 10.00μμ για να μην παίρνουν μια νυκτερινή ώρα (11.00μμ) που στοιχίζει 3ευρώ», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ η οποία αναφέρει και τα εξής στην ανακοίνωση:

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ – ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ
Διαχειριστικά προβλήματα θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των Ασθενών, εκτάκτων περιστατικών αν και το Κέντρο Υγείας διαθέτει Ασθενοφόρο καθ’ όλο το 24ωρο.
Οι τηλεφωνικές κλήσεις των Ασθενών για διακομιδή χτυπάνε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Από εκεί οι Ασθενείς παραπέμπονται να τηλεφωνήσουν στο Κέντρο Υγείας για Ασθενοφόρο. Χάνεται πολύτιμος χρόνος στα διαδικαστικά. Κινδύνεψαν Ασθενείς από την καθυστέρηση, όπως μας περιέγραψαν οι Ιατροί και οι Διασώστες του Κέντρου Υγείας.
Ενδεδειγμένη λύση είναι οι κλήσεις (166) να κτυπάνε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Πάτρας.
Μεγάλη είναι η έλλειψη υλικών (αναλωσίμων, υγειονομικού υλικού) λόγω έλλειψης κονδυλίων. Το χειμώνα δεν είχαν πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε καν χαρτί υγείας.
Οι Οδοντίατροι μας κατήγγελλαν ότι την Τρίτη 9/5/2017 τους έδωσαν από τέσσερα ποτηράκια για να ξεπλένουν το στόμα τους οι Ασθενείς. Ζήτησαν και άλλα γιατί δεν έφταναν και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν χρήματα.
Με δωρεές και εράνους οι εργαζόμενοι προσπαθούν να προμηθευτούν τα αναγκαία.
Δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη. Οι βλάβες δεν επισκευάζονται.
ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΡΩΜΈΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ (Σας κοινοποιούμε σχετικές φωτογραφίες)
Το χειρότερο όλων που μας κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι είναι ότι το πάτωμα του Κέντρου Υγείας είναι στρωμένο με πλακάκια αμιάντου. Πολλά εξ αυτών εμφανίζουν φθορές και καθίστανται άκρως επικίνδυνα για τους Ασθενείς και το προσωπικό, καθότι υπάρχει κίνδυνος εισπνοής κατεστραμμένου αμιάντου. Χιλιάδες αιτήματα του προσωπικού προς την Υγειονομική Περιφέρεια για κάλυψη του δαπέδου με κανονικά πλακάκια, παραπέμπονται στις καλένδες, επικαλούμενοι το κόστος.
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος.
Για λίγα ευρώ θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των Ασθενών και του προσωπικού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.