Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Κατανυκτική Ακολουθία των Παθών στην Ιερά Μονή Παναγίας Λυκούρισσης στην Σκουτερά Αγρινίου (βίντεο – φωτογραφίες)

Συγκλονιστική, κατανυκτική ήταν η Ακολουθία των Παθών στην Ιερά Μονή Παναγίας Λυκούρισσης στην Σκουτερά Αγρινίου!
Πολλοί πιστοί από τα γύρω χωριά και οικισμούς, αλλά και από το Αγρίνιο παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τα Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Οι υπέροχες ψαλμωδίες από την μοναχή Αντωνία, που διακονεί την Ιερά Μονή και από την υπόλοιπη γυναικεία χορωδία, τα Δώδεκα Ευαγγέλια και η κατανυκτική μοναστική ατμόσφαιρα θα μείνουν αξέχαστες στους πιστούς που παραβρέθηκαν στην Ακολουθία.
Χρόνια Πολλά!
Καλή Ανάσταση!IMG_8218

Μερικά στοιχεία για την Ιερά Μονή:
Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αγρινίου, κοντά στο χωριό Σκουτερά.
Η Ιστορία της Ιεράς Μονής Παναγίας Λυκούρισσης περιλαμβάνει ορισμένα πολύ εντυπωσιακά συμβάντα όπως η σύμπτωση ότι και η εικόνα της Παναγίας που τη χαρακτηρίζει αλλά και τα λείψανα των Αγίων, βρέθηκαν από κυνηγούς.

Στην πρώτη περίπτωση ένας κυνηγός βρήκε την εικόνα της Μονής να τη φυλάει ένας ρίσσος, δηλαδή ένα τρομακτικό άγριο σκυλί, το οποίο μόλις βρέθηκε η εικόνα άφησε την τελευταία του πνοή. Άλλωστε το όνομα «Λυκούρισση» προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων «λύκος» και «ρίσσος», που παραπέμπουν μαζί σε ένα εξαιρετικά άγριο ζώο.
Οι εικόνες των Αγίων, δε, βρέθηκαν από τον Μπάρμπα-Χαράλαμπο, φύλακα και εφημέριο του μοναστηριού,που ήταν κυνηγός και είδε σε όραμα μια μαυροντυμένη εκδοχή της Παναγίας να του υποδεικνύει το μέρος όπου θα έβρισκε τα λείψανα. Αυτό έγινε με μεγάλη λεπτομέρεια στο σημείο που θα άκουγε ένα χτύπο από το αυτοκίνητο με το οποίο θα πήγαινε για κυνήγι την επόμενη! Κάτι που συνέβη και το παρατήρησε μόνο ο ίδιος, ανακαλώντας το όραμα που είχε δει, για να βρει, αφού έσκαψε, αρχικά ένα μικρό μεταλλικό κάλυμμα κάτω από ένα άλλο ξύλινο και στη συνέχεια το θησαυρό της Μονής.
Πληροφορίες: http://www.saint.gr/1703/saint.aspx

http://sociologyalert.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.