Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Καταπέλτης ο πρόεδρος του Τμήματος ΔΕΑΠΤ Πρ. Θεοδωρίδης

Καταπέλτης ο πρόεδρος του Τμήματος ΔΕΑΠΤ Πρ. Θεοδωρίδης

Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη (ψηφιακή) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων μετά τη διαρροή της πρότασης του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η πρόταση τέθηκε σε διαβούλευση στο Ίδρυμα και προβλέπει τη μεταφορά στην αχαϊκή πρωτεύουσα τμημάτων του Αγρινίου ή την διάλυση τους δια της… συγχωνεύσεως τους στα γεωπονικά τμήματα. Στόχος του Πανεπιστημίου η παραμονή σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι μόνο τεσσάρων τμημάτων της Γεωπονικής Σχολής.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έλαβε το λόγο και ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Αναπληρωτής Καθηγητής , Προκόπιος Θεοδωρίδης. Τα όσα ανέφερε είναι αξιοσημείωτα, σοβαρά και αποκαλυπτικά.

Σημείωσε πως ήταν μέλος της Eπιτροπής που κλήθηκε να καταθέσει την πρόταση ωστόσο παραιτήθηκε προχθές από αυτή και έθεσε ερωτήματα σχετικά με το πόσες φορές αυτή συνεδρίασε,

Εξέπεμψε SOS για το μέλλον του Τμήματος ΔΕΑΠΤ τονίζοντας πως η πρόταση του Πανεπιστημίου «το σκοτώνει». Επεσήμανε πως το ΔΕΑΠΤ είναι το μοναδικό τμήμα του οποίου οι καθηγητές ποτέ δεν ψήφισαν να μετακινηθούν από το Αγρίνιο. «Δεν ήρθαμε εδώ να το εκμεταλλευτούμε ως όχημα και να πάμε αλλού», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε αναφορές στη σημαντική 23χρονη παρουσία ανελλιπούς προσφοράς και κάτω από αντίξοες συνθήκες του Τμήματος στο Αγρίνιο.

Ενός Τμήματος που έτυχε εξωτερικής αξιολόγησης, πιστοποίησης, έχει 11 μέλη ΔΕΠ και προσφέρει 15 χρόνια μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων

Ενός τμήματος με εξωστρεφή παρουσία και άμεση σύνδεση με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς και αρχές . Tόνισε πάντως πως «θα στηρίξουμε τη γεωπονική».

Οι δυο δρόμοι που προτείνονται για ΔΕAΠΤ, ο εξής ένας: «εικονική» μεταφορά ή… διάλυση

Σύμφωνα με το μπαράζ δημοσιευμάτων του agrinionews.gr το σχέδιο της Πρυτανείας για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων προβλέπει δύο δρόμους. Ο ένας της μεταφοράς στην Πάτρα και ο άλλος της κατάργησης μέσω συνένωσης.

Η μια εναλλακτική προβλέπει την μεταφορά στην έδρα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα και μετατροπή σε τετραετούς φοίτησης με ταυτόχρονη παραχώρηση της υλικοτεχνικής του υποδομής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων που εδρεύει στο Αγρίνιο.
Αυτό μάλλον συνεπάγεται και απορρόφηση του τμήματος από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ή κατανομή των μελών ΔΕΠ σε άλλα τμήματα της Σχολής.

Η δεύτερη εναλλακτική προβλέπει συγχώνευση με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων που λειτουργεί στο Αγρίνιο με τη δημιουργία τομέα διοίκησης επιχειρήσεων τροφίμων μέσα σ’ αυτό (σε περίπτωση που μέλη ΔΕΠ θα θελήσουν να ενταχθούν στο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, αλλιώς…)

Είναι απορίας άξιον λοιπόν που συζητείται το ξήλωμα ενός τμήματος που έχει συνεισφέρει πολλαπλώς ερευνητικά σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων τροφίμων και αγροτικά ζητήματα (και προς τούτο έχει συνεργαστεί με τοπικούς φορείς και τον δήμο Αγρινίου) με 23 χρόνια ενεργή και εξωστρεφή παρουσία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.