Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Αγρίνιο: άνοιξε η Εθνική Οδός στο ύψος της Ερμίτσας- αίτημα κήρυξης του Δήμου σε έκτακτη ανάγκη

Αγρίνιο: άνοιξε η Εθνική Οδός στο ύψος της Ερμίτσας- αίτημα κήρυξης του Δήμου σε έκτακτη ανάγκη

Έχει αρθεί το προληπτικό κλείσιμο της κυκλοφορίας επί της εθνικής οδού Αγρινίου-Αντιρρίου στο ύψος του χειμάρρου Ερμίτσας.

Αυτή είναι μια απο τις τελευταίες εξελίξεις-τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021, στο μέτωπο της κακοκαιρίας που πλήτει τον δήμο Αγρινίου.

Η εθνική οδός σε αυτό το σημείο κοντά στην πόλη του Αγρινίου έκλεισε το μεσημέρι καθώς η Ερμίτσα έφθασε στο όριο της υπερχείλισης ενώ στο οδόστρωμα επίσης υπήρξε μεγάλος όγκος νερού.  Όλες οι αρμόδιες αρχές βέβαια παραμένουν σε επιφυλακή.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συγκάλεσε εκτάκτως το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των προβλημάτων απο τη σημερινή κακοκαιρία. Υπήρξε  μάλιστα επικοινωνία του δημάρχου Αγρινίου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο αίτημα «συνεδρίασε εκτάκτως το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Αγρίνιου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλη την έκταση του Δήμου Αγρίνιου, εξαιτίας της έντονης και ακατάπαυστης βροχόπτωσης. Ρέματα υπερχείλισαν και πλημμύρισαν πολλές περιοχές εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, οικίες, επιχειρήσεις, και δίκτυα υποδομών. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, αιτούμαστε τη κήρυξη του Δήμου Αγρίνιου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρικών φαινομένων».

Έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες και στην αγροτική οδοποιϊα, κατολισθήσεις και αποκλεισμοί στο επαρχιακό δίκτυο. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. 

Σε Μεγάλη Χώρα, Στράτου, Κυψέλη, Δοκίμι, Λεύκα και άλλα σημεία πλημμύρισαν χωράφια με μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες. Παρουσιάζονται εξάλλου μεγάλες καταστροφές στην αγροτική οδοποιία σε πολλά σημεία όπως στην Ποταμούλα και στη Μακρυνεία ενώ στην Καμαρούλα η ορμητική Ερμίτσα παρέσυρε γεφυράκι. Η επαρχιακή οδός Αγρινίου-Προυσού μάλιστα έκλεισε στο ύψος της Στριγανιάς απο μεγάλη κατολίσθηση.

Την άμεση κινητοποίηση των κρατικών αρχών για την καταγραφή των ζημιών από τη θεομηνία που έπληξε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Σπήλιος Λιβανός.

Ο κ. Λιβανός είχε επαφές με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου και τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη. Επικοινώνησε επίσης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών και εφόσον χρειαστεί, θα μετακινηθούν γεωπόνοι και εκτιμητές από άλλα υποκαταστήματα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήρθε επίσης σε επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα από τον οποίο ζήτησε να τρέξουν ταχύτητατα οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν καταστροφές στις πληγείσες περιοχές πλέον της αγροτικής παραγωγής.

Στριγανιά Ορεινής Τριχωνίδας-Πλησίον Λαμπιρίου
Κυψέλη, κατέρρευσε παλαιά προσφυγική οικία
Καμαρούλα

Δοκίμι 

Μεγάλη Χώρα

Ερμίτσα

Ο δρόμος έκλεισε στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Εμπεσού στο ύψος των Διαμαντέικων

Από την επιχείρηση  για την εκκένωση στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο στη Νεάπολη.

Λέυκα

Δύο Ρέμματα

Kάτω Κεράσοβο
Κάτω Κεράσοβο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.