Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Καταξιωμένοι ξένοι πανεπιστημιακοί στο Θέρμο

Καταξιωμένοι ξένοι πανεπιστημιακοί στο Θέρμο

10Την Κυριακή 21 Μαΐου ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Θέρμου τους συνέδρους του 12ου Διεθνούς Βυρωνικού Συνεδρίου που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου στο Μεσολόγγι. Απευθυνόμενος στους συνέδρους μίλησε για τον τόπο και την ιστορία του και μετά το καλωσόρισμα ακολούθησε η προσφορά αναψυκτικών και γλυκών στην πλατεία του Θέρμου.
Στη συνέχεια συνόδευσε τους συνέδρους στον αρχαιολογικό χώρο του Θερμίου Απόλλωνος και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ακολούθησε ξενάγηση από την αρχαιολόγο Κατερίνα Λεονταρίτη.
Οι σπουδαίες προσωπικότητες που επισκέφθηκαν το Θέρμο, μετείχαν στο Διεθνές Βυρωνικό Συνέδριο το οποίο ξεκίνησε στις 19 Μαΐου στο Μεσολόγγι με γενικό θέμα «Byron και φύση», όπως οι πανεπιστημιακοί Peter Graham καθηγητής του Πανεπιστημίου του Virginia Tech των Η.Π.Α., η καθηγήτρια του Παν/μίου του St. Thomas των Η.Π.Α. Young-Ok An, η ομάδα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Notre Dame του Λιβάνου Naji Queijan, o David McClay επιμελητής των Ιστορικών Μουσείων Πινακοθηκών και Μνημείων του Εδιμβούργου στη Σκωτία και μία πλειάδα αριστούχων φοιτητών που κάνουν το μεταπτυχιακό τους με θέματα που αφορούν το έργο και τη ζωή του διάσημου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα.
Ο Δήμαρχος Θέρμου εξέφρασε τις ευχαριστίες του γι’ αυτή την επίσκεψη προς όλους και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ροδάνθη Φλώρου.

10 11 12 13

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.