Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Κατερίνα Φ. Σιορίκη:  «Αυτοκινητοδρόμιο στο Αγρίνιο, ένα όραμα για όλες τις ηλικίες!»

Η νεαρή Κατερίνα Σιορίκη , συμμετέχει για δεύτερη φορά στα αυτοδιοικητικά και επιλέγει να το κάνει στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου Νίκου Καζαντζή και την παράταξη «ο τόπος μας Αξίζει».

Η 29χρονη υποψήφια έχει φρέσκιες ιδέες για τον τόπο και τις εκφράζει, ελπίζοντας στο μέλλον, με τη συμμετοχή περισσότερων νέων ανθρώπων στη διοίκηση του δήμου Αγρινίου, να υλοποιηθούν.

Η ίδια λοιπόν, ζητά την εμπιστοσύνη και τη στήριξή των Αγρινιωτών  «για να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην υλοποίηση του χρέους όλων μας για τα δικά μας οράματα και προσδοκίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε μήνυμά της.

Η Κατερίνα γεννήθηκε το 1990 στο Αγρίνιο, σε μια οικογένεια η οποία διατηρούσε για χρόνια επιχείρηση με πίστες αγώνων καρτ όπου και η ίδια εκπαίδευε νεαρά άτομα πάνω στο σπορ.

Η αγάπη της λοιπόν για το συγκεκριμένο άθλημα και η πίστη της πως η διάδοσή του θα συμβάλει ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξη του τόπου, την κάνει να οραματίζεται την ύπαρξη στο μέλλον των κατάλληλων υποδομών στην περιοχή, ώστε  «ένα όνειρο δεκαετιών τόσο για την ίδια αλλά σίγουρα και για πολλούς νέους της περιοχής και όχι μόνο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να γίνει πραγματικότητα.

Προτείνει λοιπόν, κατόπιν των σχετικών πρωτοβουλιών και κινήσεων, να χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο στο Δοκίμι Αγρινίου και ως πίστα αγώνων ταχύτητας.

Αναλυτικά, η πρόταση της νεαρής υποψήφιας:

«Ο Κρατικός Αερολιμένας Αγρινίου είναι το αεροδρόμιο του Αγρινίου το οποίο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, στην περιοχή Δοκίμι. Η έκτασή του υπολογίζεται στα 2.000 στρέμματα περίπου και η λειτουργία του βρίσκεται υπό αναστολή.

Στο χώρο του αεροδρομίου είχε προγραμματιστεί να δημιουργηθεί η Πανεπιστημιούπολη Αγρινίου και για το σκοπό αυτό έχει ήδη παραχωρηθεί ένα τμήμα της έκτασής του, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Με την κατάργηση του αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας κατά το σχέδιο «Αθηνά», το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την Αερολέσχη Αγρινίου.

Το  αεροδρόμιο στο Αγρίνιο, δεν χρησιμοποιείται, γιατί λοιπόν να μην αξιοποιηθεί; Μπορεί να μετατραπεί εύκολα και με χαμηλό κόστος σε πίστα αγώνων ταχύτητας και να προσελκύσει πολλούς, νέους θεατές, αλλά και να λειτουργήσει σαν αντίδοτο στις κόντρες. Μπορεί άμεσα, με μια απλή χάραξη, αχυρόμπαλες, λάστιχα ή επαναλαμβανόμενα τσιμεντένια τοιχία να δημιουργηθεί μια αξιόλογη πίστα για αγώνες με οικονομία και ασφάλεια.

Θα μπορούσε άνετα να φιλοξενήσει ακόμη και το Ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας. Το αεροδρόμιο έχει υπεραρκετούς χώρους, στους οποίους μπορεί να δημιουργηθεί μια εντυπωσιακά μεγάλη και ταχύτατη πίστα.

Ο στόχος της Κατερίνας είναι μια πίστα Δημοτική, όχι ιδιωτική, της οποίας τα έργα θα μπορεί να στηρίξει ο Δήμος με την ίδια να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ως γενική συντονίστρια σε αυτό το όραμα.

Η συντήρηση του αυτοκινητοδρομίου μπορεί να στηρίζεται από τα έσοδα των εισιτηρίων καθώς και από ιδιωτικές συμμετοχές αλλά και από βελτιωτές αυτοκινήτων και τέλος από έσοδα από χορηγούς και διαφημίσεις.

Στο αυτοκινητοδρόμιο, θα μπορούσαν φυσικά, να πραγματοποιούνται και προπονήσεις με μοτοσυκλέτες σε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με στόχο την εξάσκηση και την βελτίωσή τους.

Θα μπορούν να γίνονται ελεύθερες προπονήσεις, να φιλοξενούνται Πρωταθλήματα, θα μπορούν να φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις/events ανοιχτού ή και κλειστού τύπου και επίσης θα μπορούσαν ακόμη και να προπονούνται οι ομάδες άμεσης δράσης.

Θα θέλαμε αυτό το όραμα της Κατερίνας Σιορίκη, να γίνει πραγματικότητα, με τη δική σας βοήθεια και με την επιμονή και συνεχή προσπάθεια της Κατερίνας. Είναι ένα όραμα διαφορετικό με μια νότα αναζωογονητική στο πνεύμα του «νους υγιής εν σώματι υγιεί»!»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.