Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην έκθεση «Μνήμη Κ. Χατζόπουλου»: «για να θυμούνται οι παλιοί και να διδάσκονται οι νεώτερες γενιές»

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην έκθεση «Μνήμη Κ. Χατζόπουλου»: «για να θυμούνται οι παλιοί και να διδάσκονται οι νεώτερες γενιές»

Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Αγρίνιο για τις επετειακές εκδηλώσεις της 11ης Ιουνίου ήταν ολιγόωρη αλλά προσέγγισε πολλές εκφάνσεις τοπικού ενδιαφέροντος. Μια από αυτές ήταν η πολιτιστική.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε ιδιωτικώς-χωρίς κάμερες δηλαδή και δημοσιογραφική κάλυψη- την Δημοτική Πινακοθήκη για να περιηγηθεί στην έκθεση «Μνήμη Κ. Χατζόπουλου».

Είχε την ευκαιρία εκεί να ξεναγηθεί από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, σπουδαίο Αγρινιώτη ζωγράφο, Χρήστο Γαρουφαλή τον οποίο άλλωστε ευχαρίστησε και για το αντίγραφο του έργου του «Πορφυρό βλέμμα» που της είχε προσφέρει ο δήμαρχος Γ.Παπαναστασίου όταν την επισκέφθηκε για να την προσκαλέσει στις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και για τον πίνακα  «Βραχωρίτικη  μνήμη» που της προσέφερε ο δήμαρχος κατά την Τελετή Ανακήρυξης της σε Επίτιμη Δημότη .

Τις εντυπώσεις της για την έκθεση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις αποτύπωσε στο ιδιόχειρο σημείωμα στο βιβλίο επισκεπτών. «Ο Κωσταντίνος Χατζόπουλος, νομικός, ποιητής, λογοτέχνης, κοινωνικός διανοητής, υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα, άξιο τέκνο του Αγρινίου και η πόλη ως αντίδωρο, του αφιερώνει αυτή την αξιόλογη έκθεση στη δημοτική πινακοθήκη για να θυμούνται οι παλιοί και να διδάσκονται οι νεότερες γενιές. Θερμά συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή και στη διεύθυνση της Πινακοθήκης για την υλοποίηση της έκθεσης, ειδικά αυτή την εμβληματική χρονιά για την πατρίδα μας», σημείωσε.

Αξιοσημείωτο ωστόσο πως αναφορές στην πολιτιστική παράδοση του Αγρινίου επιφύλαξε η Πρόεδρος και στην ομιλία της κατά την Ανακήρυξη της ως Επίτιμης Δημότη. «Το Αγρίνιο, τόπος μόχθου και πνευματικής δημιουργίας, πατρίδα του εισηγητή του συμβολισμού στην Ελλάδα, του κοσμοπολίτη ποιητή και πεζογράφου Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, γενέτειρα σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών όπως ο Χρήστος Καπράλος, ο Χρήστος Μποκόρος, ο Πάνος Χαραλάμπους, ο Χρήστος Γαρουφαλής, μουσικών, όπως ο δεξιοτέχνης και δάσκαλος του σαντουριού Αριστείδης Μόσχος, αλλά και πολλών ακόμη ηθοποιών, συνθετών, συγγραφέων, διεκδικεί σημαντικό ρόλο στη Δυτική Ελλάδα. Συντηρεί ακόμη το πολιτιστικό αποτύπωμα της εποχής της μεγάλης του άνθισης, αλλά οδεύει προς το μέλλον με όχημα το όραμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης», σημείωσε.

Οι φωτό που ακολουθούν είναι αρχείου από την Έκθεση που είναι σε εξέλιξη

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.