Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός – Κατέθεσε ο δήμαρχος Πύργου για όσους έσπασαν την καραντίνα: Δεν είμαστε Νέα Υόρκη, γνωριζόμαστε

Κορωνοϊός – Κατέθεσε ο δήμαρχος Πύργου για όσους έσπασαν την καραντίνα: Δεν είμαστε Νέα Υόρκη, γνωριζόμαστε

Κατάθεση στην επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που ζήτησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, έδωσε ο δήμαρχος Πύργου που κατήγγειλε πως πολίτες που έχουν οδηγίες να μείνουν στο σπίτι, δεν τις τηρούν.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος – βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο – είπε ότι «κατέθεσα αυτά που γνωρίζω και αυτά έχουν σχέση με την ανεπάρκεια επίβλεψης των όρων πρόληψης και επιδημιολογικής εξάπλωσης της ίωσης». Όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει ένας μηχανισμός που να επιτηρεί την καραντίνα, δηλαδή την απομόνωση στα σπίτια όλων των υπόπτων κρουσμάτων, όπως αυτά έχουν χαρακτηριστεί μέσα από τα κριτήρια της επιστημονικής κοινότητας». Επίσης, ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είπε ότι «έχουμε πολλές τηλεφωνικές καταγγελίες στο δημαρχείο, αλλά και δια ζώσης πολλές φορές, όπως έγινε και στη Γαστούνη, όπου και εκεί δημοσιοποίησαν το ίδιο πρόβλημα, ότι αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι είναι σε καραντίνα, κυκλοφορούν και έχουν μία κοινωνική δραστηριότητα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε ότι δεν κατέθεσε ονοματεπώνυμα, διότι όπως εξήγησε, «πρώτον δεν είμαι σε θέση να ταυτοποιήσω με ακρίβεια τα ονοματεπώνυμα και δεύτερον είμαι γιατρός και υπάρχουν το ιατρικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα». Παράλληλα, είπε ότι «οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας έχουν τις καταστάσεις, για αυτό θα πρέπει να βρουν αυτούς ανθρώπους και να τους επαναφέρουν στην υποχρέωσή τους, διότι είναι αδίκημα η μη τήρηση των όρων της καραντίνας και δεν έχει το δικαίωμα ο καθένας να κάνει ότι θέλει».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για το πώς προκύπτει ότι τα άτομα αυτά κυκλοφορούν ελευθέρα, ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είπε ότι «προκύπτει από αυτά που βλέπουν οι άνθρωποι, διότι εδώ δεν είμαστε Νέα Υόρκη, είμαστε μία μικρή πόλη και γνωριζόμαστε».

reader

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.