Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

«Κατεβαίνετε για να κερδίσετε την Περιφέρεια κ. Φαρμάκη»;

«Όχι, βασικά δεν είχα τι να κάνω και είπα να κατέβω να δω πως είναι να τρέχεις κανα 8μηνο Αγρίνιο, Πάτρα, Πύργο για εκστρατεία»… Ίσως θα είχε πλάκα να απαντήσει κάπως έτσι στην ερώτηση που βλέπετε στον τίτλο και την οποία δέχτηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, χθες βράδυ στην συνέντευξη στο Lepanto R-TV, από τον έμπειρο δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κογκόλη.

Δεν απάντησε αυτό αλλά ότι «θα συστήσουμε ψηφοδέλτια για να νικήσουμε» κλπ, κλπ, θα έλεγε κανείς, απάντησε προγραμματισμένα, περιμένοντας, ίσως, την ερώτηση.

Η ερώτηση ούτε τυχαία ούτε κακοπροαίρετη ήταν, ούτε όμως και δημοσιογραφικά «αθώα». Εμπεριείχε την έκπληξη σχετικά με την κάθοδο του Νεκτάριου Φαρμάκη στον συγκεκριμένο στίβο. Την απορία που συνοψίζει την όχι μεγάλη του αναγνωρισιμότητα «απέναντι», στην Πάτρα. Προσέξτε, όχι τόσο στην Ηλεία, το θέμα είναι η Πάτρα.

Άλλωστε, ο δημοσιογράφος την έκανε κι ευθέως την ερώτηση αν στην Πάτρα θα πουν κάποιοι ότι κατεβαίνει ένας Αγρινιώτης για να διοικήσει την Περιφέρεια και, άρα, και τους Πατρινούς! Εκεί ο Νεκτάριος Φαρμάκης απάντησε ότι πρέπει να τελειώνουμε με αυτά και πως κάτι τέτοια αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού… Ναι, αλλά υπάρχουν όμως!

Και καθώς υπάρχουν και γυροφέρνουν στο μυαλό των ψηφοφόρων, ένα είναι σίγουρο: θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Και το ερώτημα δεν είναι αν θα το επηρεάσουν μόνο ως προς την Πάτρα αλλά και ως προς την «από δω μεριά». Πόσοι δηλαδή θα το δουν «πατριωτικά» στην Αιτωλοακαρνανία και θα ψηφίσουν βάσει εντοπιότητας.

Αυτό όμως δεν αφορά μόνο στον κ. Φαρμάκη, αφορά και στους υποψηφίους που θα βάλει «από δω μεριά» ο νυν Περιφερειάρχης. Διότι τα κουκιά είναι κάμποσα και οι υποψήφιοι θα πρέπει να «γράφουν» στους Αιτωλοακαρνάνες.

Γι’ αυτό οι ερωτήσεις που έχουν προαναφερθεί, μπορεί να ακούγονται κάπως τοπικιστικές ή άνισες αν περάσεις το «αυλάκι», θα παίξουν ρόλο όμως και στα δύο ψηφοδέλτια.

 

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.