Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Η καθαριότητα και το μπάνιο του σκύλου

Σε αντίθεση με τον άνθρωπο, το μπάνιο στον σκύλο καταστρέφει τα φυσικά λιπίδια του δέρματός του και μεταβάλλει το ph της επιδερμίδας του. Η αυξημένη δε συχνότητά του, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές και άλλου τύπου καταστροφικές αντιδράσεις στο δέρμα του.

Γι’ αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε κάποιες πολύτιμες συμβουλές, ώστε ο τετράποδος φίλος μας να είναι υγιής και καθαρός.

  • Το σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσουμε, δε θα πρέπει να είναι το δικό μας που θα βρούμε πρόχειρο στο ραφάκι του μπάνιου μας, αλλά ιδανικό για σκύλους, που θα προμηθευτούμε από τα PetShop, μιας και το τελευταίο είναι κατάλληλο για το ph της επιδερμίδας του. Διαλέξτε το σωστό προϊόν, ανάλογα με τη ηλικία, το μήκος και την ποιότητα του τριχώματος. Για παράδειγμα, αν το τρίχωμα είναι μακρύ προτιμήστε σαμπουάν με conditioner για να μαλακώσει την τρίχα και να μη δημιουργηθούν κόμποι! Βρίσκουμε και αγοράζουμε τέτοια αξεσουάρ σκύλου από το PetVet24.
  • Για ένα καλό μπάνιο, απαιτείται περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού σαμπουάν για κάθε κιλό σωματικού βάρους του σκύλου μας. Σε πλαστικό δοχείο αραιώνουμε λίγο χλιαρό νερό με τη συνολική απαιτούμενη ποσότητα του σαμπουάν που αγοράσαμε από το PetShop. Πότε δεν ρίχνουμε απ’ ευθείας το σαμπουάν ως έχει πάνω στο ζώο, γιατί είναι σχεδόν αδύνατη η πλήρη αφαίρεσή του με το ξέπλυμα.
  • Αφού το σαμπουάν ανακατευτεί καλά στο δοχείο, και μετά τη καλή διαβροχή του ζώου με χλιαρό νερό, χύνεται σιγά-σιγά το διαλυμένο σαμπουάν στη ράχη του σκύλου. Με ελαφρύ μασάζ ο αφρός προωθείται μέσα από τις τρίχες στο δέρμα του ζώου, σε όλο το σώμα, εκτός από το κεφάλι.
  • Ο αφρός θα πρέπει να σχηματίζεται σιγά-σιγά , μέχρι να γίνει σαν κρέμα ή σαν αφρός ξυρίσματος και αν πρόκειται για θεραπευτικό μπάνιο, να παραμείνει πάνω στο σώμα του ζώου για 10 λεπτά. Τέλος, ο σκύλος θα πρέπει να ξεπλένεται πολύ καλά και να στεγνώσει με μαλακή πετσέτα και τελικά με σεσουάρ.

Τι πρέπει να προσέξουμε;

  • Προσοχή πρέπει να δώσουμε, στον ακουστικό πόρο του σκύλου! Θα πρέπει να φροντίσουμε επιμελώς για την στεγανότητά του γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της ωτίτιδας.
  • Προσοχή και στα ατυχήματα! Ας θυμόμαστε πάντα ότι και τα ζωάκια μπορούν να γλιστρήσουν στο μπάνιο.
  • Τέλος, επειδή πολλά ζώα φοβούνται το νερό, ας το δούμε λίγο σαν παιχνίδι προσφέροντάς του παράλληλα λιχουδιές από τα PetShop ή διάφορα πλαστικά παιχνιδάκια.
  • Για να κρατήσουμε τον σκύλο μας καθαρό κατά την διάρκεια του μήνα, το μυστικό είναι το συχνό βούρτσισμα της τρίχας. Έτσι απορρίπτουμε την νεκρή τρίχα που μπορεί να περιέχει υπολείμματα βρωμιάς από τις δραστηριότητές του.

Βρίσκουμε και αγοράζουμε αξεσουάρ σκύλου από το PetVet24 που είναι απαραίτητα και κατάλληλα για τον σωστό καθαρισμό του μικρού μας φίλου!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.