Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Η καθαριότητα της κουζίνας

Εξοικονομήστε χρόνο, μετατρέποντας την καθαριότητα της κουζίνας σε μια αποδοτική και γρήγορη ρουτίνα. Ένα πρώτο βήμα είναι να καθαρίζετε διαρκώς καθώς βγάζετε από την μέση εργαλεία που δεν χρειάζονται πια, καταλήγοντας σε ένα καθαρό τραπέζι, όταν πια το φαγητό είναι έτοιμο. Καθαρίζετε ενώ μαγειρεύετε.  Αρχικά και ενώ προετοιμάζετε το φαγητό, ξεπλύνετε τα μαγειρικά σκεύη που δεν χρησιμοποιείτε πια ή τοποθετείστε τα κατευθείαν στο πλυντήριο πιάτων. Βάλτε στην άκρη τα υλικά, αφού τα χρησιμοποιήσετε. Καθαρίστε τον πάγκο εργασίας και τις επιφάνειες κοπής αμέσως μόλις το φαγητό είναι έτοιμο για μαγείρεμα. Αφού σερβίρετε το φαγητό, γεμίστε απευθείας τα σκεύη με νερό, προσθέτοντας μια σταγόνα υγρού για τα πιάτα. Αφήστε τα να μουλιάσουν στο νεροχύτη κατά τη διάρκεια του γεύματος – το πλύσιμο θα γίνει έτσι πολύ ευκολότερο.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, τοποθετείτε σταδιακά στη θέση τους τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον. Μαζέψτε τα πιάτα του ορεκτικού, όταν σερβίρετε το κυρίως πιάτο, και στη συνέχεια τα πιάτα του κυρίως, όταν σερβίρετε το επιδόρπιο. Μην πηγαίνετε πουθενά με άδεια χέρια. Με αυτόν τον τρόπο, όταν τελειώσει το γεύμα, θα έχετε πολύ λιγότερα πράγματα να φέρετε και το τραπέζι θα καθαρίσει σε πολύ λίγο χρόνο. Ο καθαρός πάγκος κουζίνας επιτρέπει ένα γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα, χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσετε τα αντικείμενα από τη μια επιφάνεια στην άλλη, προκειμένου να καθαρίσετε.

Κατά γενικό κανόνα, προσπαθήστε να τοποθετείτε όσο περισσότερα αντικείμενα μπορείτε στα ράφια ή στα ντουλάπια, για να ελευθερώνετε χώρο στο τραπέζι και τον πάγκο της κουζίνας.  Κρατήστε ότι χρησιμοποιείτε καθημερινά και τοποθετήστε ότι χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά στα υψηλότερα ράφια ή σε μέρη με λιγότερη πρόσβαση. Βεβαιωθείτε ότι το τραπέζι είναι τελείως άδειο μετά από κάθε γεύμα για να το καθαρίσετε γρήγορα.

Κάποιες δουλειές θα πρέπει να γίνονται σε κάθε γεύμα, ενώ κάποιες άλλες θα πρέπει να γίνονται μία φορά την εβδομάδα. Καθορίστε μια ημέρα για κάθε εβδομαδιαία δουλειά. Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσετε τις βαρετές αγγαρείες και η κουζίνα σας θα λάμπει διαρκώς.

Με αυτούς τους απλούς τρόπους θα έχετε συνεχώς την κουζίνα σας καθαρή και αστραφτερή και τα έπιπλα κουζίνας που την εξοπλίζουν, να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια και να κοσμούν τον χώρο σας.

Ειδικά αν πρόκειται για έπιπλα κουζίνας σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από την ελληνική εταιρεία Θεοδωρίδης, που δεκαετίες τώρα προμηθεύει τα ελληνικά νοικοκυριά με τα καλύτερα έπιπλα, τότε επιβάλλεται να μεριμνάτε καθημερινά για την καθαριότητα του χώρου σας και την καλή διατήρηση όλου του εξοπλισμού σας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.