Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Καθηγητές και δάσκαλοι ζητούν από τον δήμο Μεσολογγίου να μην ανοίξει τα σχολεία

Καθηγητές και δάσκαλοι ζητούν από τον δήμο Μεσολογγίου να μην ανοίξει τα σχολεία

Γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην απόφαση λειτουργίας των σχολείων του δήμου Μεσολογγίου παρά το «βαθύ κόκκινο».
Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων της περιοχής μάλιστα μετά από τη χθεσινή τους συνεδρίαση ζητούν από τον Δήμο Μεσολογγίου να προχωρήσει στο διήμερο κλείσιμο ,που αυτός δύναται να κάνει , των σχολικών μονάδων σε πρώτη φάση και στη συνέχεια σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια να γίνουν συντονισμένες κινήσεις ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά όσο ο Δήμος είναι στο βαθύ κόκκινο.

H ανακοίνωση:

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας συνεδρίασε χθες μαζί με το ΔΣ του Συλλόγου Κωστής Παλαμάς των δασκάλων της Περιφέρειας Μεσολογγίου σχετικά με την ΚΥΑ η οποία δημοσιεύθηκε χθες. Παρόλο που ο Δήμος Ιεράς πόλης Μεσολογγίου τέθηκε από υγειονομικής άποψης στο βαθύ κόκκινο τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ζητάμε από τον Δήμο Μεσολογγίου να προχωρήσει στο διήμερο κλείσιμο ,που αυτός δύναται να κάνει , των σχολικών μονάδων του Δήμου Μεσολογγίου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια να γίνουν συντονισμένες κινήσεις ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά όσο ο Δήμος είναι στο βαθύ κόκκινο. Η αγωνία των συναδέλφων , μαθητών και γονέων είναι μεγάλη και δικαιολογημένη με βάση τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων covid καθημερινά στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Απαιτούμε όταν τα σχολεία ανοίξουν αυτό να γίνει με τους αυστηρότερους υγειονομικούς όρους οι οποίοι τίθενται από τα τριτοβάθμια όργανά μας και αυτοί είναι λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα, απολυμάνσεις των σχολείων, καθαρίστριες στις θέσεις τους και πραγματοποίηση των τεστ σε μαθητές και καθηγητές από τον ΕΟΔΥ ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη εγκυρότητα και ασφάλεια.

Στην ίδια γραμμή το Εργατικό Κέντρο 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου συντάσσεται με τις απόψεις των Διοικητικών Συμβουλίων της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κωστής Παλαμάς» της Περιφέρειας Μεσολογγίου.

« Καταθέτουμε και εμείς τις ανησυχίες μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Περιφεριάρχη κ. Φαρμάκη Νεκτάριο και τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Λύρο Κωνσταντίνο να παρέμβουν άμεσα για την εφαρμογή των μέτρων με το κλείσιμο των σχολικών μονάδων και την απολύμανση αυτών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Νίκος Παλια-ντζής

    Τα σχολεία στα οποία τηρούνται αυστηρά μέτρα τους χαλάνε. Για την εστίαση που θα παραμείνει ανοιχτή δεν λένε τίποτα. Γιατί σου λένε τόσες καφετέριες με δασκάλους και μαθητές που δεν θα πηγαίνουν σχολείο τα πρωινά θα γεμίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.