Τετάρτη, Μάιος 22, 2019

Μια ξεχωριστή διαδρομή στα μουσικά μονοπάτια του Πάνου Μαμασούλα

Μια ξεχωριστή διαδρομή στα μουσικά μονοπάτια του Πάνου Μαμασούλα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  όσοι βρέθηκαν στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου την Δευτέρα 7 Μαΐου και παρακολούθησαν συναυλία  αφιερωμένη στον Πάνο Μαμασούλαμε τίτλο : «Δρόμοι. . . . που ταξίδεψα».

Συνταξιδιώτες στην μουσική περιπλάνηση ο Λευτέρης Τηλιγάδας που επιμελήθηκε τα κείμενα, ο Νώντας Σαρλής που παρουσίασε την εκδήλωση, η Ευγενία Γρέντζελου, η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου και ο Βασίλης Γισδάκης  που έντυσαν με την φωνή τους μελωδικά την βραδιά. Μαζί τους η νεανική χορωδία “Αλθαία” του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, υπό την διδασκαλία της Άννας Πανοπούλου και  οι μουσικοί: Αγγελική Δαλιάνη (πιάνο), Έβις Γκιώνη και Ερμής Παπακωνσταντίνου (βιολί), Φωτεινή Αλεξοπούλου (τσέλο), Ευγενία Κοΐνη (φλάουτο), Ευγενία Γρέντζελου και Τάσος Κουτσοσπύρος (κιθάρα), Παναγιώτης Μήτσος (Νέι, λαούτο, μπουζούκι)και ο Κώστας Κονδύλης (κρουστά).

Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Παπαγεωργίου Μαρία ανέφερε: «Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που η εκδήλωση αυτή ήταν αφορμή να γίνει ευρύτερα γνωστός ο Αγρινιώτης μουσικός Πάνος Μαμασούλας με τη σπουδαία διαδρομή. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να δίνει βήμα στους ντόπιους καλλιτέχνες και μάλιστα σε αυτούς του βεληνεκούς του Πάνου  Μαμασούλα για να τους γνωρίζει η κοινωνία, να χαμογελά ,να ελπίζει ,να εμψυχώνεται στις ζοφερές ημέρες που διάγουμε. Ευχαριστούμε πολύ τον Πάνο Μαμασούλα για την υπέροχη βραδιά και του ευχόμαστε να εμπνέεται και να δημιουργεί.»

Οι συνθέσεις του Πάνου Μαμασούλα «ακούμπησαν» πάνω σε ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου, του Μίνωα Ζώτου, του Γιώργου Σαραντάρη, του Σαράντη Αλιβιζάτου, της Αγαθής Δημητρούκα και του Λευτέρη Τηλιγάδα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αγρινίου και τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.

Δείτε εικόνες του Γιάννη Γιαννακόπουλου:

sinaulia_agrinio_mamaoulas (1) sinaulia_agrinio_mamaoulas (2) sinaulia_agrinio_mamaoulas (3) sinaulia_agrinio_mamaoulas (4) sinaulia_agrinio_mamaoulas (5) sinaulia_agrinio_mamaoulas (6) sinaulia_agrinio_mamaoulas (7) sinaulia_agrinio_mamaoulas (8) sinaulia_agrinio_mamaoulas (9) sinaulia_agrinio_mamaoulas (10) sinaulia_agrinio_mamaoulas (11) sinaulia_agrinio_mamaoulas (12) sinaulia_agrinio_mamaoulas (13) sinaulia_agrinio_mamaoulas (14) sinaulia_agrinio_mamaoulas (15) sinaulia_agrinio_mamaoulas (16)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.