Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

«Καθρέφτης τ’ ουρανού» η αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου

«Καθρέφτης τ’ ουρανού» η αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου

Συναυλία με τον Β. Γισδάκη διοργανώνει την Πέμπτη ο Δήμος Αγρινίου.

unnamedΟ Δήμος Αγρινίου με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, διοργανώνει, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, μουσική εκδήλωση-συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου, με βασικό συντελεστή τον τελευταίο αυθεντικό ερμηνευτή του Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλη Γισδάκη.
Η συναυλία με τίτλο «στον καθρέφτη τ’ ουρανού», πραγματοποιείται και φέτος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στους 116 σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, υπό το φως της ομορφότερης πανσελήνου, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 21.30, αλλά και κατά τη διάρκειά της.
Ο Β. Γισδάκης γνωρίζει τον Μάνο Χατζιδάκι το 1989 που τον πρωτοπαρουσιάζει, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, στη συναυλία του «Σείριου». Από τότε συμμετείχε σε όλες τις συναυλίες του κορυφαίου συνθέτη, τραγουδώντας υπό τη διεύθυνσή του.
Μέχρι σήμερα ο Β. Γισδάκης έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου ενώ έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους, μεταξύ των οποίων «ο Δρομέας», σε μουσική Νίκου Δανίκα και στίχους του Αγρινιώτη Λευτέρη Τηλιγάδα.
Στον «καθρέφτη τ’ ουρανού» τον Β. Γισδάκη θα συνοδεύσουν η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου (πιάνο, τραγούδι), ο Ανδρέας Παπαδήμας (τραγούδι), ο Κώστας Πλακίδας (κιθάρα , μαντολίνο και μπουζούκι), και ο Γιώργος Σταυρόπουλος (πιάνο). Συμπράττει ο Πάνος Μαμασούλας στα κρουστά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.