Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

O ηλεκτροφωτισμός εκκρεμεί για την παράδοση του δρόμου Άκτιο-Βόνιτσα

O ηλεκτροφωτισμός εκκρεμεί για την  παράδοση του δρόμου Άκτιο-Βόνιτσα

Στη Βουλή έφτασε το θέμα που ανέδειξε με παρέμβασή του ο πρώην Βουλευτής ΝΔ Ν. Πρέβεζας Γιώργος Τρυφωνίδης για την παράδοση του νέου τμήματος οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία από το αεροδρόμιο του Ακτίου μέχρι τη Βόνιτσα.

Μετά την παρέμβαση Τρυφωνίδη, ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης.

Η απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Υποδομών ο κ. Γιαννάκης, είναι πως  αιτία της μη παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία είναι οι… λάμπες ηλεκτροδότησης.

Στο  απόσπασμα της απάντησης του Υπουργείου Υποδομών στον κ. Γιαννάκη αναφέρεται: “Σύμφωνα με την αριθμ. Πρωτ. ΠΡ/ΦΚΠΡΟ03.00/ΟΔ/ΣΥ/2804/18-10-2018 Βεβαίωση Περάτωσης των εργασιών οι προβλεπόμενες εργασίες του αυτοτελούς και λειτουργικού τμήματος από Χ.Θ. 1+300 έως Χ.Θ. 15+000 ολοκληρώθηκαν την 5-10-2018 και έχουν υποστεί ικανοποιητικά τις δοκιμασίες που προβλέπονται στην σύμβαση. Συνεπώς στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων της εργολαβίας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες εργασίες.

Ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος είναι τμήμα του Ελληνικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου με κωδικό «Α52» και απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας για να δοθεί στην κυκλοφορία είναι η μόνιμη ηλεκτροδότησή του στις περιοχές των κόμβων, χώρων, στάθμευσης κλπ. Οι εργασίες ηλεκτροδότησης γίνονται αποκλειστικά από εργολαβία της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. η δαπάνη των οποίων έχει εγκριθεί με αριθμ. ΚΒ/ΦΚΠΡ02.00/ΟΔ/ΕΓ/3631/14-8-2018 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών.

Κατόπιν των ανωτέρω η παράδοση στην κυκλοφορία του εν λόγω τμήματος Άκτιο – Βόνιτσας θα γίνει άμεσα μετά την ηλεκτροδότησή του” καταλήγει το Υπουργείο.

με πληροφορίες από topikifoni.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.