Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

«Κάτω τα χέρια από τον Δεσπότη μας»

«Κάτω τα χέρια από τον Δεσπότη μας»

Γράφει ο Βασίλειος Ξεσφίγγης

Την ώρα που ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς δίνει μάχη με τον κορονοιό για να κρατηθεί στην ζωή ακούμε και διαβάζουμε έναν οχετό από κακοήθειες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Ακούμε ότι ο Σεβασμιότατος πήρε πολύ κόσμο στον λαιμό του, ότι ήταν κατά του εμβολίου, ότι δεν του άρεσαν οι μάσκες ότι στις Εκδηλώσεις για την έξοδο του Μεσολογγίου αλλά και για την ώρα της Αναστάσεως δεν τήρησε τα μέτρα.

Συγνώμη εμείς οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας που είμαστε και δεν τα είδαμε όλα αυτά, αλλά οι δημοσιογράφοι εξ Αθηνών τα είδαν και τα ξέρουν όλα;

Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους λοιπόν.

Ουδέποτε ο Μητροπολίτης Κοσμάς μίλησε κατά των εμβολίων.
Ουδέποτε ο Μητροπολίτης Κοσμάς ζήτησε από κανέναν να μην φοράει μάσκα.
Μια βόλτα στις Εκκλησίες της Αιτωλοακαρνανίας θα σας πείσει αν ο κόσμος φοράει ή δεν φοράει μάσκα.
Γνωρίζω πολλούς Ιερείς της Μητρόπολης που είναι κανονικά εμβολιασμένοι, και μερικούς που δεν είναι εμβολιασμενοι, αλλά αυτό είναι γνωστό ότι συμβαίνει σε όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδος.
Το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας δεν φορούσε μάσκα δεν λέει τίποτα, άλλωστε πως θα ψάλει με την μάσκα;
Νομίζω αυτό γίνεται παντού δεν έχω δει Λειτουργό σε Εκκλησία να φοράει μάσκα ανά την Ελλάδα.

Το ότι ο ίδιος δεν είχε εμβολιαστεί δεν σημαίνει ότι προέτρεπε τον κόσμο να μην εμβολιαστεί.
Απλά επειδή δεν ήταν υπέρμαχος των εντολών του διευθυντηρίου αυτομάτως αυτό τον κατέταξε στην άλλη πλευρά, πράγμα άδικο.
Το δόγμα του όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, είναι παράλογο και διχάζει τον λαό.

Πάμε τώρα στα της Αναστάσεως.

Οι Εκκλησίες της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας έβγαλαν την Ανάσταση από ώρα 9μ.μ μέχρι ώρα 10μ.μ ανάλογα το πρόγραμμα του κάθε Ιερέα.
Το ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς διαφώνησε με την ώρα δεν σημαίνει ότι δεν έκανε υπακοή, αν μάλιστα ανατρέξει κάποιος στις μεταδόσεις της Αναστάσεως από τηλεοράσεως μπορεί να δει την ακριβή ώρα.

Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις για την έξοδο του Μεσολογγίου, το πρόγραμμα το βγάζει ο Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου, και ο δεσπότης παρίσταται και απλά τελεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Ηρώων της Εξόδου.

Διαπιστώνουμε δηλαδή μια χυδαία και άδικη επίθεση προς τον Μητροπολίτη μας ακόμα και από μέρος των Ταγών της Εκκλησίας.

Αποδείξτε μας ότι είναι αλήθεια τα όσα του καταλογίζετε.
Που είναι τα βίντεο με τα κηρύγματα του κατά των εμβολίων και της μάσκας;

Γιατί δεν βάζετε βίντεο με τις ώρες που βγήκε η Ανάσταση στις Εκκλησίες της Αιτωλίας και Ακαρνανίας;

Θα λέγαμε λοιπόν να κατεβάσετε τα χέρια σας και τα λόγια σας από τον Δεσπότη μας.
Βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος που δεν μιλάει και δεν ενοχλεί κανέναν και τον χτυπάτε αβίαστα.

Ως εδώ όμως…

ΠΗΓΗ: melissocosmos.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

14 Σχόλια

 1. Anonimos

  Σωστό το άρθρο ή Ανάσταση βγήκε τρεις ώρες ποιο νωρίς από την 12η νυκτερινή σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης και σε χωριά που υπάρχει έλλειψη Ιερέων βγήκε μετά την δύση της ημέρας, οπότε δεν ευσταθούν όλα αυτά για τον Δεσπότη. Μπορεί να είχε αντίθετη άποψη όπως και πολλοί Χριστιανοί αλλά δεν υπάρχει θέμα μη υπακοής! Όλα αυτά που αναπαράγουν τα ΜΜΕ είναι ανακρίβειες, βάλτε τα βίντεο των Ιερών Ναών του Νομού όσα υπάρχουν να επαληθευτεί η ώρα της Αναστάσεως. Εγώ προσωπικά στην ενορία μου η Ανάσταση βγήκε 21:00′. Τώρα για μάσκες εμβόλια, κλπ δεν ανέφερε ΠΌΤΕ τι να πράξουν οι πιστοί. Ο Παππάς δεν είναι ούτε σεκιουριτας, ούτε χωροφυλακης να πιάσει την πόρτα των Ιερών Ναών και να ελέγχει την διελευση των πιστών. Η δουλειά του ΙΕΡΕΑ είναι εντός του Ιερού βήματος, και όχι το σουλάτσα στον πρώναο και στα προαύλια. Η δε επίτροποι και ο Νεοκώρος είναι για άλλη δουλειά μέσα στον Ναό. Δεν έχουν αρμοδιότητες ελέγχων!!! Αφήστε λοιπόν την επικριτική κακία προς Ανθρώπους που προσεύχονται για όλους εμάς τους “Απίστους “

 2. Εμβολιασμένος τρις

  Καλή η προσπάθειά σας,αλλά δεν πείθετε ούτε τον εαυτό σας. Μάλλον πρόκειται για μια οργανωμένη από τη μητρόπολη προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος που δημιουργήθηκε μετά την ευνοϊκή μεταχείριση που έτυχε ο Κοσμάς έναντι άλλων πολιτών.
  Τη φράση ¨”«Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε…” ποιος την είπε άραγε και με ποια στόχευση; Προφανώς να αποτρέψει τους ελάχιστους πιστούς που φορούσαν μάσκα να την πετάξουν καθώς έτσι αλλοιωνόταν η εικόνα του ανθρώπου που δημιουργήθηκε ¨Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν”. Επίσης ποιος περιήλθε τον νομό με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να τον αγιάσει με λείψανα αγίων προκειμένου να εξορκιστεί το κακό. https://www.tanea.gr/2020/04/03/greece/mitropolitis-aitolias-akarnanias-periodeia-me-leipsana-agion-kata-tou-koronaiou/
  Τα υπόλοιπα που δεν είπε δημόσια τα είπαν οι διάφορες “χριστιανικές” οργανώσεις στους χώρους τους.
  Η επιστήμη άνοιξε δρόμους όταν άλλοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τους κλείσουν.
  Αν και δεν είμαι θρησκευόμενο,ς οφείλω να συγχαρώ τον Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου γιατί κάνει τη διαφορά στον νομό μας και αποτελεί αχτίδα φωτός στο σκοτάδι που τον βύθισαν άλλοι.

 3. Ανώνυμος

  Αν και δεν είμαι θρησκευόμενο,ς οφείλω να συγχαρώ τον Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου γιατί κάνει τη διαφορά στον νομό μας και αποτελεί αχτίδα φωτός στο σκοτάδι που τον βύθισαν άλλοι. Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΡΕΒΛΕΨΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΗΜΑΤΑ.

 4. Αριστερος Ψαλτης

  Ο κορονοιος ηρθε για να μας πεισει οτι η εκκλησια βλαπτει σοβαρα την υγεια.

 5. Αιτωλός

  “Το ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς διαφώνησε με την ώρα δεν σημαίνει ότι δεν έκανε υπακοή, αν μάλιστα ανατρέξει κάποιος στις μεταδόσεις της Αναστάσεως από τηλεοράσεως μπορεί να δει την ακριβή ώρα.”
  Μελισσοκόμε, σε αυτά ΔΕΝ παρακούμε….Η Ιερά Σύνοδος παίρνει τις αποφάσεις…. Προσωπικά ΔΕΝ τον άκουσα, αλλά ΔΕΝ άκουσα κι από κανένα παρεβρισκόμενο στις Θείες Λειτουργίες από την περίοδο του Πάσχα 2021, να είχε κάνει θερμή παράκληση ή και σύσταση για αποστάσεις-μάσκες-απολυμάνσεις. Με την πανδημία ΔΕΝ παίζεις.
  Εξάλλου, σε πρόσφατο άρθρο του το agrinionews είχε αναφέρει την απαγόρευση συναθροίσεων λόγω έξαρσης πανώλης (ή φυματίωσης- δεν θυμάμαι ακριβώς, ανατρέξετε στον ιστότοπο να το βρείτε) την μεταεπαναστατική περίοδο επί Κυβερνήτη Ιωάννη, με εντολή του ιδίου. Σημειωτέον ότι ο Κυβερνήτης ήταν ανήρ της Ορθόδοξης Πίστης και δεν έλειπε ποτέ από Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Εξάλλου, μια Κυριακή του Σεπτεμβρίου του 1827, δολοφονήθηκε έξω από τον Άγιο Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο.

 6. Νίκος Παλιά-ντζής

  Επίσης να μην ξεχάσουμε τη στάση του Άγιου Δεσπότη μας σε στυλ «δεν είδα, δεν ξέρω δεν άκουσα, πως είπατε, συγνώμη κύριε ποιος είστε» στη περίπτωση του πρόσφατα φυλακισμένου ιερέα Θ.Δ. για την υπόθεση παιδεραστίας, ασέλγειας κλπ, όταν η τοπική κοινωνία το είχε, όχι απλά τούμπανο, αλλά γκραν κάσα για περισσότερο από μια δεκαετία.

 7. Εμβρόντητος

  Όταν τα γεγονότα μας διαψεύδουν, ανακατεύουμε την τράπουλα μπας και βγάλουμε καλύτερα φύλλα. Πότε ο δεσπότης ήταν υπέρ του εμβολιασμού; Είπε η δεν είπε, δεν χρειάζεστε τη μάσκα στην εκκλησία; Το πρόβλημα είναι πότε βγηκε η Ανάσταση ή το ότι σε μεγάλη μερίδα πιστών δόθηκε η εντύπωση ότι η προστασία από τον covid δηλώνει έλλειψη πίστης; Πότε η κεφαλή της εκκλησίας στο νομό μας απέτρεψε τους πιστούς από τέτοια συμπεριφορά; Ουαί υποκριτές!

 8. Agr

  Αυτες τις στιγμες που ο Δεσποτης δινει αγωνα ζωης… Ειναι τουλαχιστον ατυχεις οι οποιες κριτικες προς το προσωπο του..
  Το ιδιο ισχυει και για τον συντακτη του κειμενου με τα παιδαριωδη επιχειρηματα..

 9. Ανώνυμος

  Ιδανικά δεν θα έπρεπε να μιλάτε. Κυρίως να κουνάτε το δάχτυλο και να γράφετε αριθμητικά τι έκανε. ΌΛΟΙ ξέρουμε ποια ήταν ακριβώς η στάση του. Ελπίζω και εύχομαι να θεραπευτεί και να επιστρέψει στο σπίτι του η στα καθήκοντά του.
  ΥΓ Σταματήστε τα άρθρα. Κακό τού κάνετε όχι καλό.

 10. Χριστιανός γιατρος

  Εντελώς ψευδής ανακοίνωση.Οι εκκλησίες της Αιτωλοακαρνανίας πρωτοστάτησαν στο κίνημα κατά μασκών και εμβολιων, δυστυχώς το ξέρουμε όλοι. Προκαλεί φόβο πως άνθρωποι που υποτίθεται είναι κοντά στο Θεό λένε ασυστολά ψέματα για να κάνουν το άσπρο μαύρο. Ντροπη

 11. Νίκος Παλια-ντζής

  ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν επιθυμούν να είναι σοβαροί και ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ απέναντι στην κοινωνία όλοι αυτοί οι κληρικοί πέριξ του μητροπολίτη και οι λοιποί υποστηρικτές του, έστω και τώρα, για να σώσουν και την υστεροφημία του δεσπότη, μπορούν από σήμερα κιόλας να οργανώσουν μια μεγάλη καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών, των μασκών, των διασωληνώσεων και όλων των μέτρων περιορισμού-προστασίας που υποδεικνύει η Επιστήμη και να κάνουν τους ναούς την Μητρόπολης Α&Α εμβολιαστικά κέντρα. Σε διαφορετική περίπτωση, καλό και χριστιανικό θα ήταν να σιωπήσουν και να σταματήσουν να παίζουν με την νοημοσύνη μας βαφτίζοντας το κρέας ψάρι! Δεν έχουμε όλοι πίτουρα μέσα στο κεφάλι από την παρατεταμένη κατήχηση!!!

 12. Παστιτσιος Μοναχος

  Δυσκολευομαι να αναρτησω σκιτσο που δειχνει αιθουσα κατηχητικου και ο κατηχητης εχει αφαιρεσει το μυαλο απο τους κατηχουμενους και τους λεει

 13. Αθρησκος

  Να τον χαίρεστε τον δεσποτη σας και γενικα τους δεσποταδες σας.
  Οσο κι’αν πασχιζετε στο Μεσαιωνσ δεν θα μας γυρίσετε.

 14. Alkis

  Ζητάτε να σας αναρτήσουμε βίντεο την ώρα? Οκ! Γράψτε μου ένα email και θα σας στείλω βίντεο από δυο μεγάλες εκκλησίες στο κέντρο του Αγρινίου που και ο επιτάφιος βγήκε γύρω στις 23.00 και η Ανάσταση έγινε στις 12.00. Δυστυχώς δεν έχω σε βίντεο τους παππάδες να μην φορουν μάσκα, και να λένε σε όποιον έμπαινε στην εκκλησία ν “βγάλε τη μάσκα σου να δει ο θεός το πρόσωπό σου…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.