Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Κάτοικοι Αγίου Νικήτα: Στόχος μας είναι η απελευθέρωση της παραλίας του Μύλου

Κάτοικοι Αγίου Νικήτα: Στόχος μας είναι η απελευθέρωση της παραλίας του Μύλου

Δράση στην Παραλία του Μύλου πραγματοποίησε στις 20 Αυγούστου η Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Νικήτα στη Λευκάδα ενάντια στην  ανάπτυξη ομπρελοξαπλωστρών και καντίνας στην πανέμορφη παραλία, καθώς συνεχίστηκαν οι περσινές μισθώσεις λόγω covid.

Τα όσα αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

Οι κάτοικοι του Αγ. Νικήτα βρεθήκαμε στις 20 Αυγούστου και φέτος στην παραλία Μύλος, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να πάρουμε πίσω την παραλία που βρίσκεται υπό καθεστώς καταπάτησης και ενώ εκκρεμούν νομικές διαδικασίες τις οποίες έχουμε κινήσει, προκειμένου να αναδείξουμε τα εξόφθαλμα και προδήλως ανυπόστατα, νομιμοφανή στοιχεία στα οποία βασίζει την αρπαγή της ο μεγαλοεπιχειρηματίας.

Για τρίτη φορά φέτος, και ενώ ο αγώνας που δίνουμε έως τώρα έχει αποδώσει καρπούς, με την επιτυχή παρέμβασή μας ώστε η αρμοδιότητα αδειοδότησης  να περνάει στο δημοτικό συμβούλιο, είδαμε και φέτος στις αρχές Αυγούστου ομπρελοξαπλώστρες, επειδή λόγω covid συνεχίστηκαν οι περυσινές μισθώσεις. Είδαμε την άμμο με τους κρίνους να εξακολουθεί να βιάζεται από το ανθρώπινο κατασκεύασμα που έχωσαν μέσα της, την άμμο που ο γκρεμός που τη χωρίζει από την εγγύτερη ανθρώπινη παρέμβαση αριθμεί δεκάδες μέτρα. Νιώσαμε ξανά τη χυδαιότητα που βρίσκει έκφραση με τη λειτουργία καντίνας/ ομπρελοξαπλωστρών και την ολοένα αυξανόμενη δραστηριότητα ταχύπλοων μεταφοράς λουόμενων που αυτή συνοδεύεται, μετατρέποντας την επιβλητική και άγρια, παρθένα ομορφιά του τοπίου σε καταναλωτικό προϊόν, επιφορτίζοντας παράλληλα με την άμετρη, δυσανάλογη σε ένταση λειτουργία,το μικρό φυσικό όρμο του χωριού μας.

Για όλους και όλες εμάς, στόχος μας είναι η απελευθέρωση της παραλίας μας, ένας στόχος που μας συσπειρώνει και μας δίνει την τεράστια κινητήριο δύναμη να μη σταματήσουμε αν δεν πάρουμε πίσω ό,τι δικαιωματικά μας ανήκει, για να το ζήσουμε όπως το ζούμε από τη γέννησή μας, και για να το παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως το παραλάβαμε, ακριβώς όπως έχουμε χρέος να κάνουμε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.