Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Καινούργιο-Kάτοικοι της οδού Ι.Μ. Βλοχού: ξεχασμένος και επικίνδυνος ο δρόμος προς το μοναστήρι και την Ακρόπολη Θεστιέων

Καινούργιο-Kάτοικοι της οδού Ι.Μ. Βλοχού: ξεχασμένος και επικίνδυνος ο δρόμος προς το μοναστήρι και την Ακρόπολη Θεστιέων

Επιστολή ενημέρωσης προς τα τοπικά ΜΜΕ έστειλαν κάτοικοι της οδού Ιεράς Μονής Βλοχού που βρίσκεται βόρεια του Καινούργιου και οδηγεί στην Ι. Μονή Βλοχού.

Την επιστολή υπογράφουν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και κάνει λόγο για μια ιδιαίτερα βεβαρημένη, όσον αφορά την κίνηση οχημάτων, οδό και ταυτόχρονα πλήρως εγκαταλειμμένη και απαξιωμένη από την Πολιτεία:

“Ο ξεχασμένος, επικίνδυνος και πολύπαθος δρόμος προς το μοναστήρι και την Ακρόπολη των Θεστιέων.

Η οδός Ιεράς Μονής Βλοχού, είναι μια ιδιαίτερα βεβαρημένη, όσον αφορά την κίνηση οχημάτων, οδός και ταυτόχρονα πλήρως εγκαταλειμμένη και απαξιωμένη. Κι αυτό παρότι εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων, αλλά και επισκεπτών, που καθημερινά οδηγούν πάνω σε αυτόν τον κακοσυντηρημένο και άκρως επικίνδυνο δρόμο, ο οποίος σε πολλά σημεία είναι έτοιμος να καταρρεύσει.

Το γνωστό φαινόμενο της εποχής μας, της πολυετούς ολοκληρωτικής απαξίωσης της ιστορίας μας, των θρησκευτικών μνημείων , αλλά και της χρόνιας εγκατάλειψης των δυνατοτήτων της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα της καθημερινής στήριξης του πολίτη στον τόπο που γεννήθηκε και ζει , αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο δρόμο που οδηγεί στην Ακρόπολη των Θεστιέων και στο ιστορικό μοναστήρι στο Βλοχό.

Οι κάτοικοι της οδού Ιεράς Μονής Βλοχού του ΔΔ Καινουργίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στο Δήμο και στους αρμοδίους, αλλά δυστυχώς, καμία απάντηση δεν δόθηκε από την εδώ και έξι μήνες αναφορά τους.

Δημοσιοποιούμε την αναφορά αυτή προς ενημέρωση, προβληματισμό και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών για την αυξημένη επικινδυνότητα του δρόμου.

Οι υπογράφοντες κάτοικοι της οδού Ιεράς Μονής Βλοχού.”

*Πιο κάτω είναι η αναφορά – αίτηση που κοινοποίησαν οι κάτοικοι προς την Κοινότητα Καινουργίου, Δήμο Αγρινίου και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από τις 31/07/2020 καθώς και φωτογραφικό υλικό από την οδό Ιεράς Μονής Βλοχού

Πηγή: panaitolionews

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.