Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Κατούνα: «καρφώνει» τον δήμαρχο για το κοιμητήριο η πρώην αντιδήμαρχος του

Κατούνα: «καρφώνει» τον δήμαρχο για το κοιμητήριο η πρώην αντιδήμαρχος του

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες του κοιμητηρίου Κατούνας μεγάλο μέρος του οποίου έχει υποστεί καθίζηση.

Η δημοτική αρχή κατηγορείται για αδράνεια και σε αυτό κατατείνουν τα λεγόμενα της πρώην αντιδημάρχου (ανεξάρτητης πλέον συμβούλου) Αθηνάς Καρέλου η οποία αναφέρει σε ανάρτηση της στο facebook:

Με αφορμή την κατάρρευση του κοιμητηρίου Κατούνας θα ήθελα να τοποθετηθώ οτι την κύρια ευθύνη την έχει ο δήμαρχος Ακτίου- Βόνιτσας κ. Αποστολάκης….. Άλλωστε τις πιο πολλές φορές το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι! Παρόλα αυτα επειδή πολλοί συμπολίτες μας ρωτούν για ποιο λόγο οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση το κοιμητήριο θα ήθελα να τους ενημερώσω τα εξής:

Πριν 3-4 χρόνια και αφότου εμφανίστηκε το ρήγμα δεν έγινε καμιά προσπάθεια να επισκευαστεί ο αγωγός που περνάει από κάτω, αλλά απεναντίας μπαζώθηκε από πολλούς τόνους μπάζα. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να έχει πάρει αυτή την μορφή που βλέπουμε σήμερα.

Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω όλους, οτι την περίοδο της αντίδημαρχίας μου ήρθα πολλές φορές σε σύγκρουση με τον δήμαρχο για το θέμα του κοιμητηρίου, όπως και για άλλα θέματα όπως τα σφαγεία, το συντριβάνι, η γεώτρηση του Μπαλκωτου, οι πληρωμές του νερού κ. α.

Οι απαντήσεις του κυρίου δημάρχου και η στάση του δυστυχώς ήταν απογοητευτικές!

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του όταν του είπα οτι το συντριβάνι χρειάζεται φώτα μου απάντησε:

“Είχατε πληρώσει τα νερά σας! Θέλετε και φώτα;” Επίσης όταν προσέγγισα τον κ. δήμαρχο για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του κοιμητηρίου μου είπε “οτι ούτε εγώ είμαι γεωλόγος ουτε αυτός! ” Άλλη μια φορά του έκανα νύξη για αυτό το θέμα σε έντονο υφος, τονίζοντας την ιεροτητα του τόπου, λέγοντας του οτι ντρέπομαι για αυτήν την κατάσταση διότι εκεί βρίσκονται οι άνθρωποι μας. “

Είναι μάνες με παιδιά” και θα είσαι υπεύθυνος για οτι γίνει. Βέβαια μετά έλεγε οτι του κουνούσα τα χαρτιά που κρατούσα στα χέρια μου, προφανώς για να μην τον ενοχλώ και με αυτόν τον τρόπο να με αποθαρρύνει. Πολλές φορές όμως όσα λόγια και να λέμε αυτό που μας καθορίζει τελικά είναι οι πράξεις μας!

Πάντως ο χώρος του κοιμητηρίου είναι ιερός και οι τάφοι η προέκταση των σπιτιών μας και αυτό απαιτεί τον σεβασμό όλων μας!!!

https://xiromeronews.blogspot.com 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.