Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Α. Κατσανιώτης: Να δοθεί παράταση για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιρίων

σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

seismoΠαράταση των προθεσμιών στεγαστικής συνδρομής για τους σεισμόπληκτους της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας (σεισμός 2008) ζητάει ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, λόγω των οικονομικών δυσκολιών στα χρόνια της κρίσης, πολλοί δικαιούχοι της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις χρονικές προθεσμίες που θεσπίστηκαν για τα στάδια αποκατάστασης και αποζημίωσης των κτιρίων τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν, όχι μόνο να χάσουν την κρατική συνδρομή, αλλά να κληθούν να επιστρέψουν και όσα τυχόν χρήματα έχουν λάβει, παρά το γεγονός ότι αποδεδειγμένα έχουν χρησιμοποιήσει τα χρήματα σε μελέτες και εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων τους.

«Το Υπουργείο οφείλει να προβεί άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την περαιτέρω παράταση των προθεσμιών» υπογραμμίζει ο κ. Κατσανιώτης, σημειώνοντας και την οικονομική ωφέλεια που θα έχει συνολικά για τον χώρο της κατασκευής και την τοπική οικονομία η συνέχιση της αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων.

Ο βουλευτής ζητάει να πληροφορηθεί εάν το Υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει σε παράταση και σε τι χρονικό βάθος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.