Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Kαυστικός Αδάμης για τις εκλογές στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αιχμηρός εμφανίζεται ο Σπύρος Αδάμης σε άρθρο του αναφορικά με τις εκλογές στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου που διεξήχθησαν προ ημερών.

Ο γνωστός αυτοδιοικητικός, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και βασικό στέλεχος της ΔΑΚΕ  υποστηρίζει πως «οι εκπαιδευτικοί όπως ΠΑΝΤΑ στήριξαν την αταλάντευτη ιδεοπολιτική της πορεία γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν συνυπήρξε και δεν ταυτίστηκε με κυβερνητικά σχήματα».

Για τη συμπόρευση των άλλων παρατάξεων υποστηρίζει πως «υλοποιείται η τακτική διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και στο συνδικαλισμό».

Αναφέρει εξάλλου ο κ. Αδάμης πως «διαλύθηκε και απομαζικοποιήθηκε ο σύλλογος».

Γράφει ο Σπύρος Αδάμης:

ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ. 

Το αποτέλεσμα για τη ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη και δεν προκάλεσε καμία δυσφορία. Φαίνεται εξάλλου ότι αύξησε τις δυνάμεις της.

Οι εκπαιδευτικοί όπως ΠΑΝΤΑ στήριξαν την αταλάντευτη ιδεοπολιτική της πορεία γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν συνυπήρξε και δεν ταυτίστηκε με κυβερνητικά σχήματα.

Παραμένει ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση στο χώρο της εκπαίδευσης και διατηρεί τον ακηδεμόνευτο και δημοκρατικό της χαρακτήρα.

Γνωρίζουν επίσης ότι ΠΟΤΕ και σε καμιά περίπτωση δεν θα εκμαυλίσουμε κανένα να προσχωρήσει από άλλο χώρο, λόγω πίκρας!

 ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ….

….και το παραμύθι αρχίζει                                

Το μόρφωμα που παρουσιάστηκε στις εκλογές πήρε την κουκούλα και τον ψευδεπίγραφο τίτλο:  “Είμαστε Ανεξάρτητοι” “ΑΚΕ”

Παρολίγο στη βιασύνη τους να ονομασθούν ΔΑΚΕ…                                   

Μαζώχθηκαν λοιπόν όλοι, όσοι τον Ιούνιο (6 μηνες πριν) λεγόνταν ΕΑΡ, ΔΗΣΥ, ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΑΕΚΕ. Συνολικά 4 παρατάξεις άλλαξαν μορφή, άλλαξαν σημαία, δάγκωσαν τις γλώσσες τους, αποκήρυξαν ιδεολογίες, άνοιξαν τις αγκαλιές και τα προηγούμενα ξεχάστηκαν, οι πολιτικές διαφορές ξεπεράστηκαν, τα κόμματα από τα οποία προέρχονταν εξαερώθηκαν και 6 μήνες μετά, έγιναν ένα ενωτικό μίγμα! Ένα μέτωπο 4 παρατάξεων που επέδραμε στη μνημη, τη συνείδηση και την αξιοπρέπεια των Εκπαιδευτικών, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και τρόπο, ρουσφετολόγησαν, αξιοποίησαν όπως πάντα την πικρία κάποιων, εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη των αναπληρωτών για βελτιώσεις, τοποθετήσεις και άλλα που έχουν καταγραφεί προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο.

Αυτή η διεύρυνση και το πλάτεμα δεν κρύβει κανένα μυστήριο, ούτε κάλεσμα αγωνιστικό, ούτε αναβάθμιση του χρεωκοπημένου συνδικαλισμού, ούτε αλλαγή ιδεών.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ;;; Το πιο φαιδρό παραμύθι και το πιο κακοπαιγμένο θεατρο επιχειρώντας πάλι με μαστορέματα και σοβατίσματα να σβήσουν την πολιτική τους προέλευση.

Η ΔΑΚΕ αλλά και το ΠΑΜΕ σ΄αυτό το θέατρο του παραλόγου παρέμειναν όρθιοι και τίμησαν τον συνδικαλιστικό τους χαρακτήρα .

Οι αιφνίδιες αγάπες υπονομεύουν τις κόκκινες για μας γραμμές:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Η πορεία μας είναι σταθερή, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, στηριγμένη στο ανθρώπινο στοιχείο και τις αρχές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ελευθερίας

ΟΠΟΤΕ

Δεν υπάρχει κοινό σημείο συμπόρευσης με θολά νεφελώματα και συγκυριακές συμμαχίες Δεν μας εκφράζει γιατί έχει κοντά ποδάρια

 ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Για του λόγου το αληθές και για όποιον έχει αμφιβολίες

ΙΟΥΝΙΟΣ 2019                                              ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΨΗΦΙΣΑΝ 713                                              ΨΗΦΙΣΑΝ 690

ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ 38                                        ΑΚΥΡΑ 15 ΛΕΥΚΑ 22

ΕΓΚΥΡΑ 675                                                  ΕΓΚΥΡΑ 675

ΕΛΑΒΑΝ                                                        ΕΛΑΒΑΝ

ΑΕΚ 279                                                         ΑΕΚ 351

ΔΑΚΕ 200                                                       ΔΑΚΕ 219

ΔΗΣΥ 89                                                         ΠΑΜΕ 76

ΠΑΜΕ61

ΕΡΑ 32

ΘΥΜ ΔΑΣΚ 14

Συμπερασματικά:

Η τακτική ερχόμαστε απο το ΠΟΥΘΕΝΑ, είμαστε ΠΑΝΤΟΥ, σίγουρα δεν οδηγεί ΠΟΥΘΕΝΑ.

Φαινομενικά αποκτούν πρόσκαιρους οπαδούς όπως στην εποχή του Παπουλάκου!

Οι συμμαχίες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και τα κουκιά δε  βγαίνουν! Ψαχτείτε!

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Επειδή ο κάθε χώρος έχει μια ιστορία πίσω του, όλοι γνωρίζουμε τη διαδρομή του καθενός. Πολλοί από τους “νεοφανείς αγωνιστές” ήταν άφαντοι.  Άλλοι ήταν στην ΠΑΣΚ, ΕΡΑ άλλοι στο σχήμα από φευγάτους της ΠΑΣΚ, Σαυτό προσχώρησαν και οι εξυπηρετούμενοι (όπως νόμιζαν)

Η αλήθεια όμως είναι :

Υλοποιείται η τακτική διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και στο συνδικαλισμό.

Επειδή το σχήμα της ΕΑΡ βούλιαξε τα προηγούμενα χρόνια,(40 50 ψήφοι μόνο) προχωρήσαν σε συμφωνίες, συμμαχίες κάτω από το τραπέζι για τη διάσωσή τους.     Μετά από αυτό πέφτει και η άλλη μάσκα για το βασικό συνεταίρο και εμπνευστή των ενώσεων και των συνεταιρισμών.

Η μετάλλαξη της ΕΑΚΕ ήταν το άλλο παραμύθι.

Ξεπετάχθηκαν πριν 4-5 χρόνια. Έκαναν ότι μπορούσαν για να φανούν αυτόνομοι και να κρύψουν ποιοί πραγματικά ήταν. Τους μέθυσαν και τα εκλογικά νούμερα και τώρα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά πως πίσω από όλο αυτό ήταν ένα ακόμη τέχνασμα.  Κι αυτοί ήταν ένα παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ που κρυβόταν πίσω από τις μάσκες, χωρίς ιδεολογία, χωρίς κόμμα, χωρίς το ένα, χωρίς το άλλο.Ορφανά από ιδέες Μιλούσαν για τα πάντα γιατί ήταν χωρίς ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Ηταν όλα και τίποτα συγχρόνως. Όλα θολά ,όλα άλλαζαν και ΣΗΜΕΡΑ ,πήραν μορφή, σχήμα και αποκαλύφθηκαν. Οι συνέταιροι είναι παράρτημα συνοικιακό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Μετά την κομματική τους ταυτοποίηση ας μιλήσουμε για ΑΓΩΝΕΣ

Απεργία : Συμμετέχει ΣΗΜΕΡΑ μόνο το 1%με 2,5%

Γενικές Συνελεύσεις:  Από τους 850 εκπαιδευτικούς στις συνελεύσεις και συζητήσεις συμμετέχουν στις έκτακτες 20-25 άτομα στις ετήσιες μόνο 70 -80 άτομα.

 ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Ο απόλυτος ευτελισμός του συνδικαλισμού ,το τραπεζάκι στην είσοδο με τις υπογραφές! Υπογράφουν 400 άτομα και στην αίθουσα βρίσκονται 80

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ

Όταν στο  Πολιτιστικό Φεστιβάλ συμμετείχαν 25-30 σχολεία τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν 5 .

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Η δική μας συμβολή στην οικονομική αναβάθμιση του συλλόγου στα χρόνια της κρίσης ήταν να καλυφθούν τα έξοδα συνελεύσεων, ημερίδων εκδηλώσεων , εκλογών επί 3 χρόνια ενώ σε κανέναν αναπληρωτή δεν επιβάλλαμε το χαράτσι της συνδρομής.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ιαλύθηκε και απομαζικοποιήθηκε ο σύλλογος. Χωρίς συμμετοχή, χωρίς ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς, καταρρίπτεται ο μύθος της σάπιας αγωνιστικότητας. Αυτή είναι η δική μας αποτίμηση για τα πεπραγμένα σας.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ

Έχοντας πρόσβαση σε προσωπικά  στοιχεία των αναπληρωτών( κινητά e-mail)

έταξαν τοποθετήσεις, βελτιώσεις, μετακινήσεις, συνοδείες και όχι για τον ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ! αλλά για τα ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ. Το ίδιο γίνεται και με τους μόνιμους επί χρόνια.

Άκρατο ενδιαφέρον, αγάπη, αλληλεγγύη, τακτοποίηση, ενημέρωση.

Άρα ΛΥΝΟΥΜΕ- ΔΕΝΟΥΜΕ! Στην πολιτική και στο συνδικαλισμό η μετάφραση είναι:

“ έφτιαξα μαγαζάκι με πελατάκια για εξυπηρετήσεις παντός είδους.Ανοίξαμε και σας περιμένουμε” Αυτό όλο το σκηνικό καμία σχέση δεν έχει με τη λειτουργία του κράτους. Ο εκπαιδευτικός δεν έχει ανάγκη προστασίας που εξαργυρώνεται. Επί χρόνια λειτουργεί δημοκρατία στη χώρα και οι τοποθετήσεις, οι βελτιώσεις, οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις γίνονται χωρίς υποβολές, χωρίς ρουσφέτια. Αποτελούν δικαίωμα των εκπαιδευτικών που κανένας δεν ΠΡΈΠΕΙ να παραβιάζει.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΝΟΧΛΕΙ… Η ΣΙΩΠΗ ΒΟΛΕΥΕΙ..

Ο συνδικαλισμός και οι εκπρόσωποί του απολαμβάνουν ένα ιδιότυπο άσυλο και προστασία, κάτι σαν ιερές αγελάδες και ΤΟΤΕΜ. Ο καιρός της κρίσης στη χώρα μας, θάπρεπε να έχει παρασύρει αυτά τα φαινόμενα γιατί η συστημική τους μετάλλαξη αποτελεί επικίνδυνη πρόσκληση. Να τελειώνει το παραμύθι με τους σωτήρες και τους καλούς Σαμαρείτες.    

ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Ξεκάθαρος ο ρόλος των εκπροσώπων! Πρέπει να είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί με το ίδιο ωράριο. Όχι στα προνόμια και στις 5 ώρες εργασία την εβδομάδα. Αυτό για μας έχει τη μορφή αργομισθίας, βολέματος και τεμπελιάς. Έπρεπε να έχουμε μιλήσει νωρίτερα πριν γίνει καθεστωτική τακτικήπου κρατάει σε ομηρία θεσμούς , εργαζόμενους γονείς και μαθητές. Όμως η περίοδος χάριτος έχει περάσει και άρχισε να γίνεται πρόκληση στη λογική μας .

Καιρός να σταθούμε με σοβαρότητα απέναντι στα προβλήματα του κλάδου!

                                       

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ !! ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ …..ΜΕΤΡΑΤΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΑΣ !! ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ! CHRISTOS

 2. Εκλογές

  Στην εκπαίδευση δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παρατάξεις με πολιτικό χρώμα,ίσως ένα κοινό ψηφοδέλτιο .
  Κάποιοι επιμένουν στον κομματικό χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα κατηγορούν τους άλλους για συνεργασίες.Θυμίζει δεκαετία του 80-90…Ο θυμός δεν βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις ειδικά όταν έχει ασχοληθεί κάποιος με τον συνδικαλισμό για πολλά χρόνια..εύκολα κριτικάρουμε δύσκολα δεχόμαστε

 3. Αναρχοκαπιτάλας

  Στην εκπαίδευση δεν θα πρέπει να γίνονται εκλογές σε εργάσιμες ημέρες και ώρες! Οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων, που λογοδοτούν στους φορολογούμενους γονείς, κάνουν πάντα τις αρχαιρεσίες τους σε μέρες και ώρες που θα έπρεπε να κάνουν μάθημα στα παιδιά. Οι μηχανικοί του ΤΕΕ, που στην πλειοψηφία τους είναι ιδιώτες και σέβονται τους πελάτες και την επιστήμη τους, τις εκλογές τις κάνουνε Κυριακές.

 4. Κχ

  Αδαμη καλα τα λες εσυ αλλα ποιος σε ακουει…σωστο το 1 ψηφοδελτιο….

 5. Daskalos

  καμια δυσφορία…
  καταλάβαμε όλοι…
  πολλοί λαγοί τελευταία στην πόλη…
  Θα φταίνε ξανά οι οικολόγοι!

 6. Δημήτρης

  Ποτε δουλεψες εσυ οταν στην Ηλία Ηλιου ευχοσασταν με τους αλλους παραμυθαδες το Σεπτέμβριο :καλές διακοπες….. ετσι γιατι η ιστορία μενει και κρίνει….

 7. Σπύρος Αδάμης

  Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε ελεύθεροι να εκφράζετε τις απόψεις σας χωρίς φόβους και χωρίς να κρύβεστε πίσω από ψευδώνυμα, τότε θα ‘ναι πολύ πιο εύκολο να’ αλλάξουμε τον κόσμο! Κάποιοι τολμήσαμε από την πρώτη στιγμή και κατακτήσαμε το δικαίωμα να στοχαζόμαστε ελεύθερα και να διαφωνούμε δημόσια τεκμηριώνοντας πάντα την άποψή μας. Για το πώς και πού υπηρέτησα και υπηρετώ το λειτούργημα του δασκάλου” φίλε Δημήτρη” άσε να το ‘χουν βιώσει και να μ’ έχουν κρίνει οι μαθητές και οι γονείς τους. Ως εκ τούτου για αξιολογητή και χωροφύλακα του εκπαιδευτικού μου έργου ευχαρίστως να σε προσλάβω! Αν κατάλαβες καλά εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη συνδικαλιστική ηθική που δίνει το προνόμιο σε άλλους να εργάζονται επί χρόνια 5 ώρες τη βδομάδα και άλλοι να παραμένουν ισόβιοι συνδικαλιστές προκειμένου να μην πάνε σχολείο ποτέ!

 8. Ανώνυμος

  ΣΠΥΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΛΑΧΟΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ (ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ) ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ !!!! ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ΄ΕΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ………. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ! ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ………ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΥΣ.ΤΟ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΚΟΜΜΑ(ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ) ΕΙΝΑΙ Η Ν.Δ. ! ΄΄ΣΙΜΑ-ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ΄΄……….. CHRISTOS

 9. Απόσυρση

  Αντιδρούν όσοι εκμεταλλεύονταν το σύστημα για χρόνια…τα μειωμένα ωράρια και άλλα “προνόμια” υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια δεν είδα αντιδράσεις απο αυτούς τότε…κάποιοι πρέπει να αποσυρθούν και δεν το έχουν καταλάβει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.