Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Και στο Αγρίνιο η αράχνη-σκορπιός; (φωτό)

Και στο Αγρίνιο η αράχνη-σκορπιός; (φωτό)

Μετά τα Τρίκαλα τώρα και στο Αγρίνιο η αράχνη-σκορπιός!

Δεν έχουμε τελικά κοινά με τα Τρίκαλα μόνο την αγροτική κουλτούρα του κάμπου και την πολλή …ζέστα(έτσι αποδίδεται η ζέστη στα μέρη μας) του καλοκαιριού. Φαίνεται πως έχουμε επισκέπτες και από άλλες ηπείρους και μάλιστα τρομακτικούς, σαν την αράχνη-σκορπιό που βλέπετε στις φωτογραφίες που  έστειλαν στο agrinionews.gr  αναγνώστες από εδώ από το Αγρίνιο! Το …απόκοσμο ον παρατηρήθηκε  σε δρόμο του Αγίου Κωνσταντίνου και προκάλεσε τα γνωστά επιφωνήματα που προκαλούν ανάλογα όντα: έκπληξη, τσιρίδες,  κλπ…

Προ ημερών κάτι ανάλογο είχε συμβεί στη οικογένεια Παπαβασιλείου στα Τρίκαλα, γι’  αυτό και η αναφορά στην Θεσσαλική πόλη. Εκεί  είχαν δει μια ανάλογη αράχνη –σκορπιό γύρω στα 10 εκατοστά και την σκότωσαν άμεσα γιατί είχαν μικρό παιδί στο σπίτι, όπως είπαν.

Η τρομακτική της εμφάνιση ίσως την αδικεί, τουλάχιστον σύμφωνα με το ελληνικό ίντερνετ που είναι αρκετά… ανεκτικό μαζί της. Βλέπετε, από μια αναζήτηση που κάναμε βρήκαμε ότι αυτό το είδος δεν έχει δηλητήριο, απλά μεταφέρει βακτήρια αν σας ενδιαφέρει.

Στη διεθνή βιβλιογραφία, πάντως, αναφέρεται το είδος ως «Solifugae», που στα λατινικά σημαίνει «αυτό που αποφεύγει τον ήλιο». Είναι πολύ γρήγορο και ίσως γι’ αυτό από παλιά προκαλούσε ένα συναίσθημα φοβικό σε όποιον το συναντούσε.

Δεν είναι ούτε αράχνη ούτε σκορπιός, ανήκει στην τάξη «Αραχνίδα» και ζει σε ξηρά κλίματα. Επίσης έχει  μεγάλα σαγόνια και μπορεί να φτάσει και τα 20 εκατοστά. Η αράχνη-σκορπιός περιγράφεται διεθνώς συνήθως με το όνομα camel spider και είναι σπάνια για τα μέρη μας. Πάντως η… δικιά μας στο Αγρίνιο  είχε μήκος κάπου στα 8 εκατοστά!

Οι φωτογραφίες σημερινές στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Τόλης

    Το συγκεκριμένο είδος το γνωρίζω από μικρό παιδί κ είμαι 43 δεν εμφανίστηκε ξαφνικά οτιδήποτε σαχλαμάρα εμφανίζεται στο ίντερνετ αναπαράγεται και από τους ίδιους τους δοσιογραφους χωρίς καμμία έρευνα κ καμία διασταύρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.