Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Κεφαλονιά: Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα, λέει για τους σεισμούς ο Λέκκας

Κεφαλονιά: Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα, λέει για τους σεισμούς ο Λέκκας

«Οι σεισμοί είναι σε μια ευαίσθητη περιοχή που είναι κοντά σε πόλεις και έχει δώσει μεγάλες δονήσεις στο παρελθόν», τονίζει στο protothema.gr o σεισμολόγος
ImageHandlerΚαθησυχαστικός, χωρίς όμως να αποκλείει νέες δονήσεις, εμφανίζεται ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην περιοχή της Κεφαλονιάς.
Ο καθηγητής, μιλώντας στο protothema.gr, σημειώνει ότι είναι μια πρόσκαιρη δραστηριότητα η οποία εξελίσσεται, στο χώρο που έχει δώσει και παλαιότερα μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν.
Η περιοχή έχει εξαντλήσει σύμφωνα με τον κ. Λέκκα τη δυναμική της, αλλά τονίζει το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα ευαίσθητο σημείο το οποίο είναι κοντά σε πόλεις.
«Είναι πολύ κοντά στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι, σε μια περιοχή με μεγάλη τεκτονική δραστηριότητα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», σημειώνει.
Από τις 07:24 το πρωί έχουν σημειωθεί πέντε σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά. Οι δυο πρώτες σεισμικές δονήσεις ήταν μικρής έντασης 2.9 και 2.7 Ρίχτερ, ενώ στις 07:51 και στις 07:57, σημειώθηκαν σεισμοί μεγέθους 3.6 και 3.8 αντίστοιχα. Στις 09:26 ακόμα ένας σεισμός 3.1 έγινε αισθητός στο νησί.
Το περασμένο Σάββατο σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, είχε αναστατώσει του κατοίκους.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.