Δευτέρα, Μάρτιος 25, 2019

Καινοτόμοι κάδοι απορριμμάτων στο Αγρίνιο

Exif_JPEG_420

Τοποθετήθηκαν ήδη στο Αγρίνιο τα δύο πρώτα συστήματα κάδων απορριμμάτων με αυτόματο άνοιγμα καπακιού που τροφοδοτείται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ.
Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου είτε μέσω υποβοηθούμενου ποδοπετάλ, είτε πιέζοντας ένα πλήκτρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον κάδο. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται άτομα με αμαξίδια και εξασφαλίζεται μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων και επομένως αποφυγή δυσάρεστων οσμών. Ο κάθε κάδος διαθέτει σύστημα με ανεμιστήρα κατάλληλα προσαρμοσμένο στο καπάκι ενώ είναι χωρητικότητάς 1.100 λίτρων.
Όπως διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας θα ακολουθήσει η τοποθέτηση και άλλων κάδων: «Με αυτήν την πρωτοβουλία ικανοποιούμε ένα αίτημα των συμπολιτών μας, που κινούνται με αμαξίδιο, για εύκολη πρόσβαση και χρήση των κάδων απορριμμάτων. Εκτός από το κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ και την πλατεία στο γήπεδο του Παναιτωλικού θα τοποθετηθούν ακόμη τρία συστήματα κάδων. Πρόκειται για μια λειτουργία απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Η Δημοτική Αρχή είναι σταθερά προσανατολισμένη στην δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης με υποδομές που συνεισφέρουν στην βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών».

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ευπαθής ρομά

  ΧΑΧΑΧΑ πού πετάτε λεφτά ρε μπαλαμοί; Σε 1-2 μήνες θα έχουν καεί…

 2. tenacious d

  Το κοβω σε κανα μηνα να μη λειτουργει κανενας, Καποια αλανι θα τα σπασει ολα για μαγκια. Κριμα γιατι ειναι εξαιρετικη ιδεα

 3. Veggos

  Τι τέλεια! Δήμαρχε σε ευχαριστούμε για όλα πλέον στην οικογένεια θα μαλώνουμε για το ποιος θα πάει τα σκουπίδια κάτω!

  Όλα τα χει η μαριολη ο φερετζές της λείπει!

 4. Ιάκωβος Μάγερ.

  Η Πανελληνια Ένωση Ευρεσιτεχνών και το Ινστιτούτο Πατέντας συγχαίρουν τον Δήμο Αγρινίου για την καινοτόμα προσθήκη αυτόματα ανοιγόμενων κάδων απορριμάτων στην πόλη του Αγρινίου. Τα μέλη της Ένωσης εντυπωσιάστηκαν από την τεχνολογική ανωτερώτητα των καπακίων και ήδη έχουν προχωρήσει σε μελέτη εφαρμογής αυτής της πατέντας στις λεκάνες – “καλιόπες” του ελληνικού στρατού..Η λειτουργία του συστήματος θα φτάσει ένα βήμα πιο πέρα, καθώς το καζανάκι της τουαλέτας θα ενεργοποιοείται με το σήκωμα του χρήστη από τη λεκάνη. Ξαλάφρωσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.