Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Η Κεντροδεξιά ως επιλογή ελπίδας για την Ελλάδα

Η Κεντροδεξιά ως επιλογή ελπίδας για την Ελλάδα

fevgas

Του Βασίλη Φεύγα,  Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

Κανένα σκοτάδι δεν εμπόδισε ποτέ το φως, να ξεπροβάλλει στο βάθος του ορίζοντα, έστω και δειλά, διστακτικά, με την απορία του τι ακριβώς θα φωτίσει και θα ζεστάνει την επόμενη ημέρα.

Η Ελλάδα της κρίσης, βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το σημείο. Μετά από ένα βαθύ σκοτάδι, 8 ετών, μπορούμε να δούμε στο βάθος του ορίζοντα το φως.

Όχι όμως επειδή “βγαίνουμε από τα Μνημόνια”, όπως μονότονα και αποπροσανατολιστικά επιμένει η ρητορική της σημερινής κυβέρνησης.

Αλλά επειδή, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, και κυρίως όπως μπορεί να ανιχνεύσει ο καθένας στις συναναστροφές του, στις παρέες του, στο δρόμο της μάχης για την καθημερινή επιβίωση, η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται στον επίλογο της παρουσίας της στην εξουσία.

Για τους λόγους που μπήκαμε στα Μνημόνια, για τους λόγους που αργήσαμε να βγούμε, και για το πώς “βγαίνουμε”, θα μπορούσε κανείς να αφιερώσει πολλές σελίδες βιβλίων.

Το πραγματικά χρήσιμο στη σημερινή συγκυρία ωστόσο, είναι να διδαχτούμε από τα λάθη μας. Και αφού τα κατανοήσουμε, να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον, ώστε.. να έχουμε μέλλον.

Μετά την τριετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενέτεινε τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, αλλά και της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, η Κεντροδεξιά, προβάλλει ως η αυτονόητη και φυσική επιλογή διόρθωσης του λάθους.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Στη μακρά διαδρομή της στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, η παράταξη την οποία ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, λειτούργησε με συνέπεια και πείσμα, ως η παράταξη της εθνικής ευθύνης, του μέτρου, της μετριοπάθειας και της προσφοράς. Παραμερίζοντας τις περισσότερες φορές, το στενό παραταξιακό συμφέρον.

Στην αφετηρία αυτή, βρισκόμαστε και σήμερα. Η παράταξη της ευθύνης αποτελεί την επιλογή ελπίδας για την Ελλάδα. Και την αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής αφετηρίας και εκλογικής συμπεριοφοράς στο παρελθόν, ως τη λύση που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα μας.

Να ξανακάνει την Ελλάδα αξιόπιστο διεθνή εταίρο. Με ρόλο πρωταγωνιστικό, και όχι στο περιθώριο. Ούτε επαίτη ή διαπραγματευτή, που παζαρεύει την κανονικότητα και το μέλλον, για πρόσκαιρες εντυπώσεις, όπως δυστυχώς μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση Τσίπρα, και προσωπικά ο Πρωθυπουργός.

Η κεντροδεξιά οφείλει να βοηθήσει τους Έλληνες να γυρίσουν σελίδα. Και θα ηγηθεί της προσπάθειας να κερδίσει η Ελλάδα το μέλλον που έχασε την τελευταία τριετία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Εστία”

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ!!!!!CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.