Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

ΚΕΠ και στην Αιτωλοακαρνανία για «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών & επιχειρήσεων

ΚΕΠ και στην Αιτωλοακαρνανία για «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών & επιχειρήσεων

kep-620x320Με στόχο την παροχή την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και τη μεσολάβηση προς τις τράπεζες για την τελική ρύθμιση, ανοίγουν 30 (ΚΕΠ) Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), σε όλη την Ελλάδα. Ένα από αυτά στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του σημερινού «Έθνους», τα 30 ΚΕΥΔ θα λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο και θα στελεχωθούν, σε πρώτη φάση, με συνολικά 120 άτομα.

Στις αρμοδιότητές τους περιλαμβάνεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών οικονομικής και νομικής φύσεως για θέματα διαχείρισης οφειλών. Επίσης, θα ενημερώνουν τους δανειολήπτες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τις οφειλές τους. Παράλληλα, θα μεσολαβούν, με την έγκριση των δανειοληπτών, στις τράπεζες με στόχο τη συμφωνία ρύθμισης της πληρωμής των οφειλών.

Τα ΚΕΥΔ επιδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια. Συγκεκριμένα, από το ΕΣΠΑ έχουν εξασφαλιστεί 15 εκατ. ευρώ ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία σε όλη τη χώρα των 30 Κέντρων Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση ώστε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να υποβάλει τις προτάσεις για το στήσιμο του δικτύου σε 24 περιφερειακές ενότητες. Η ΕΓΔΙΧ είναι αρμόδια για τη λειτουργία αυτών των κέντρων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Έθνος.

Πόσα θα λειτουργήσουν και σε ποιες πόλεις

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα 30 ΚΕΥΔ θα λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο και θα στελεχωθούν με 120 άτομα. Στις αρμοδιότητές τους περιλαμβάνεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών οικονομικής και νομικής φύσεως για θέματα διαχείρισης οφειλών

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.