Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Κεραμέως: Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουμε τμήματα και σχολεία

Κεραμέως: Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουμε τμήματα και σχολεία

«Πρέπει να είμαστε καθόλα προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο κρουσμάτων»

Τη Δευτέρα (14/09) είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα και να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Η Νίκη Κεραμέως έλαβε μέρος στην ενημέρωση της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου για τον κορονοϊό, από όπου και ανακοίνωσε τις τελικές αποφάσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Αρχικά, η υπουργός Παιδείας σημείωσε: «Σήμερα παρουσιάστηκαν κάποιες τελευταίες διευκρινίσεις ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Η ομάδα αυτή θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση στη διαχείριση κρουσμάτων στα σχολεία. Να υπάρξει κεντρική διαχείριση και καθοδήγηση καιτά την πρώτη αυτή περίοδο που θα είναι πιο απαιτητική.

Επιπλέον, έχουμε δημιουργήσει την ιστοσελίδα “Μαθαίνουμε Ασφαλείς”, όπου περιλαμβάνονται οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και γονείς σε συχνές ερωτήσεις, γενικότερα όλο το υλικό που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας στις εκπαιδευτικές δομές. Επίσης, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ενημερωτικά βίντεο, που απευθύνονται ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, για να υπογραμμίσουμε τη σημασία στα μέτρα πρόληψης».

Και συνέχισε: «Πρόκειται για δυναμική διαδικασία και είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για κάθε πιθανή ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ληφθέντων μέτρων και για να διευκολύνουμε κάθε διαδικασία.

Μια νέα χρονιά ξεκινά και με ιδιαιτερότητες. Οι προτεραιότητες είναι δύο: Να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την τόσο σημαντική και απαραίτητη εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας, των γονιών μας.

Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουμε τμήματα και σχολεία. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και καθόλα προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο κρουσμάτων».

Πηγή: newsbeast.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.