Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Κεραμέως σε Καραγκούνη: Το τμήμα του Αγρινίου δεν καταργείται

Κεραμέως σε Καραγκούνη: Το τμήμα του Αγρινίου δεν καταργείται

Oι αντιδράσεις στο Αγρίνιο για την αναστολή έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής συνεχίζονται .

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ   Κώστας Καραγκούνη επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αγρινίου  Γιώργο Παπαναστασίου και εν συνεχεία με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως , η οποία βρισκόταν στις Βρυξέλλες, θέτοντας της το θέμα της αναστολής λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά, η  Υπουργός απάντησε ξεκάθαρα ότι το τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής δεν καταργείται αλλά αναστέλλεται η λειτουργία του για να ακολουθηθεί και να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του.

Ο Κώστας Καραγκούνης αναφερόμενος στο τμήμα του Αγρινίου τόνισε ότι πληροί κάθε κριτήριο σκοπιμότητας της λειτουργίας του και διαθέτει την απαιτούμενη βιωσιμότητα, ανταποκρινόμενη πλήρως στα ακαδημαϊκά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας.Για αυτούς τους λόγους, επεσήμανε, η παραμονή του είναι αναγκαία.

Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε στην επικοινωνία του βουλευτή με την Υπουργό να ορισθεί αρχές της εβδομάδος συνάντηση στην οποία θα παρευρεθεί και ο Δήμαρχος Αγρινίου προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.