Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Κεραμέως για καταλήψεις: Οι χαμένες ώρες θα καλυφθούν με μαθήματα τις αργίες και τα Σάββατα

Μέτρα για να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες από τις καταλήψεις ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση δηλώνει η υπουργός.

Με εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα να τελούν υπό κατάληψη η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πριν από λίγο πως θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Ετσι ετσι,το καταλαβατε θα κανετε μαθημα 25+ παιδια ανα ταξη και τα σαββατα και τις αργιες και στις εκδρομες.6 μερες την εβδομαδα για 6-7 ωρες μεσα στην ταξη θα κανετε μαθηματα μεσα σε κοντεινερ με αναπληρωτες καθηγητες με 3μηνες συμβασεις. Εκλογες μηπως? ΜΗΠΩΣ?

  2. Ποιος κυβερνά?

    Οι υπερασπιστές θα πρέπει να καταλάβουν πρώτον ότι κυβερνά η νδ και όχι συριζα. Επίσης στα προηγούμενα 4,5 χρόνια δεν υπήρχε η πανδημία και επομένως δεν χρειαζόταν επιπλέον αίθουσες ούτε λιγότερους μαθητές ανα τάξη. Είχαν 8 μήνες για να οργανώσουν την νέα σχολική χρονιά και δεν μπόρεσαν να πετύχουν ούτε το μέγεθος στις μάσκες. Για τις ώρες που έχουν χαθεί επειδή υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς δεν γίνεται κουβέντα….απλά αποπροσανατολίζουν μιλώντας για τα Σάββατα και εκλογές για να κρύψουν την ανικανότητα.

  3. Ποιος κυβερνά?

    Θα πρέπει να καταλάβουν οι υπερασπιστές ότι κυβερνά η νδ και όχι ο συριζα. Επίσης στα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε πανδημία οπότε δεν χρειαζόταν επιπλέον αίθουσες ούτε λιγότερους μαθητές ανα τάξη. Είχαν 8 μήνες να σχεδιάσουν την νέα σχολική χρονιά και δεν μπόρεσαν να πετύχουν ούτε το μέγεθος στις μάσκες. Για τις ώρες που έχουν χαθεί από τα κενά σε εκπαιδευτικούς που είναι χιλιάδες δεν γίνεται κουβέντα γιατί εκεί είναι δική τους ευθύνη. Σιωπή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.