Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Κεραμέως: Όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις θα παίρνουν απουσίες στην τηλεκπαίδευση

Από σήμερα, Πέμπτη υποχρεωτική για όλους είναι η τηλεκπαίδευση στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Επίσης, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν θα αναπληρωθούν και τις αργίες και Σάββατα.Μιλώντας στο MEGA η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς των μαθητών και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις, ωστόσο αυτές θα πρέπει να γίνουν με ανοιχτά τα σχολεία.

Αναφερόμενη στις καταλήψεις, είπε: «Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία».

Από σήμερα Πέμπτη, η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών.

Όσον αφορά τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, αυτοί «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση», είπε ακόμα η κα Κεραμέως.
Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υπουργός διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Ο διευθυντής, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Παιδείας, καταρτίζει πλήρες ωρολόγιο, εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα, στο οποία γράφει όλους τους μαθητές στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Αναφερόμενη στα κρούσματα στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%.

Η χρήση της μάσκας είναι «ένα από τα 16 μέτρα που έχουμε λάβει, αλλά εξαιρετικά σημαντικό».

Σημείωσε πως η σωστή πληροφόρηση είναι όπλο απέναντι στον κορονοϊό και κάλεσε σε συστράτευση για τις «πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε».

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών, για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. τηλεδιάσκεψη

  και όταν δεν γίνεται μάθημα λόγω κενών σε εκπαιδευτικούς με χαμένες ώρες διδασκαλίας , ποιος θα παίρνει απουσία; το υπουργείο ; η υπουργός; επίσης μαθητές που δεν έχουν υπολογιστή ή σύνδεση στο ίντερνετ; υπάρχουν σχολεία στην επαρχία που συμβαίνει και αυτό….δεν μιλάτε μόνο για αθηνα και μεγάλες πόλεις

 2. εχουμε καιρό ακόμη...

  Είχαν 8 μήνες να σχεδιάσουν την νέα σχολική χρονιά και δεν μπόρεσαν να πετύχουν ούτε το μέγεθος στις μάσκες. Για τις ώρες που έχουν χαθεί από τα κενά σε εκπαιδευτικούς που είναι χιλιάδες δεν γίνεται κουβέντα γιατί εκεί είναι δική τους ευθύνη. Σιωπή…

 3. Ατομικές ευθύνες

  Ας στοχοποιησουμε και τους φτωχους μαθητές που δεν θα μπορουν να κανουν τηλεδιάσκεψη…απουσια σε ολους ακόμη και μέσω υπολογιστών…Η παιδεία ειναι δωρεαν και για ολους.

 4. Ατομικές ευθύνες

  Πόσο οπισθοδρομικός με παρωπίδες κόμματος μπορεί να είναι κάποιος που νομίζει ότι το παιδί που δεν έχει να αγοράσει υπολογιστή ή να έχει πρόσβαση σε σύνδεση ιντερνετ, πηγαίνει το απόγευμα σε φροντιστήριο για να καλύψει τα κενά. Ξεχνάνε οι υπερασπιστές ότι πριν από λίγο καιρό λιποθύμησε μαθήτρια στην Ρόδο γιατί δεν είχε να φάι…σίγουρα όμως θα έκανε φροντιστήριο.. η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και είναι δωρεάν….απλά και κατανοητά..για την ανικανότητα σε σχεδιασμό της σχολικής χρονιάς και για το μέγεθος μασκών δεν φταίνε τα παιδιά..ήδη έχουν πληρώσει την κρίση μην έχοντας επιλογές και προοπτικές για το μέλλον…για τα κενά σε καθηγητές που είναι μερικές χιλιάδες εκεί σιωπή οι υπερασπιστές…ποιος θα πρέπει να πάρει απουσία για αυτό?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.