Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Κεραμέως για σχολεία: Θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα – Τι θα ισχύει για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Κεραμέως για σχολεία: Θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα – Τι θα ισχύει για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Η Νίκη Κεραμέως σχολίασε ότι δεν θα μπαίνει στις αίθουσες των σχολείων εκπαιδευτικός που δεν θα έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή δεν έχει υποβληθεί σε εργαστηριακό τεστ

Αλλαγές θα γίνουν στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων ενόψει της νέας χρονιάς, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, καθώς πλέον υπάρχουν νέα δεδομένα μετά τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού στην οικογένεια και ειδικά στους ηλικιωμένους, πέρυσι, έκλειναν τμήματα στα σχολεία, μόλις εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού.

Τώρα, όπως τόνισε η κυρία Κεραμέως, η οικογένεια έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε μεγάλο βαθμό, «ή, τέλος πάντων, μπορούν να εμβολιαστούν». Η υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ακόμη ότι θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων. «Το τονίζω, η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας διά ζώσης των σχολείων, και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», ήταν τα λόγια της υπουργού Παιδείας. Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως σχολίασε ότι δεν θα μπαίνει στις αίθουσες των σχολείων εκπαιδευτικός που δεν θα έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή δεν έχει υποβληθεί σε εργαστηριακό τεστ. Πάντως, για την ώρα ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται κάθε εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς παραμένει αδιευκρίνιστος.

Πηγή: reader.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.