Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Κεραμέως: Είναι σωστό να πληρώνουμε τους φοιτητές που μπήκαν σε ΑΕΙ με «λευκή κόλλα»;

Κεραμέως: Είναι σωστό να πληρώνουμε τους φοιτητές που μπήκαν σε ΑΕΙ με «λευκή κόλλα»;

Απαντώντας στις επικρίσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να μπαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο, σε Σχολή που έχει δηλώσει ως 200ωστή επιλογή, ούτε να εγγράφεται μόνο και μόνο για να πάρει τη θέση από κάποιον άλλο που επιθυμεί να φοιτήσει.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση, η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απάντησε στις κατηγορίες του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, αναφερόμενη στο φαινόμενο με τις «λευκές κόλλες».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, επεσήμανε τη στόχευση του υπουργείου να δώσει τέλος στα φαινόμενα μαθητών, που «γράφουν απλά το όνομά τους» και μπαίνουν στα ΑΕΙ.

Αναρωτήθηκε αν το ΚΚΕ υποστηρίζει τη δυνατότητα των φοιτητών να μπαίνουν στα πανεπιστήμια με βαθμούς, που δεν ξεπερνούν τη μονάδα, και συνέχισε διερωτώμενη:

«Θεωρείτε σωστό να πληρώνουν οι φορολογούμενοι, για φοιτητές που εισέρχονται γράφοντας μόνο το όνομά τους;».

Η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε, παράλληλα, την άποψη πως δεν μπορεί να μπαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο, σε Σχολή που έχει δηλώσει ως 200ωστή επιλογή, ούτε να εγγράφεται μόνο και μόνο για να πάρει τη θέση από κάποιον άλλο, που επιθυμεί να φοιτήσει, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να συνδεθούν οι σπουδές με την αγορά εργασίας, αφού το νομοσχέδιο που συζητείται στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της επαγγελματικής παιδείας.

Ο δρόμος, σημείωσε, είναι να δούμε τι ανάγκες υπάρχουν στην οικονομία και να προσφέρουμε επιλογές με αντίκρυσμα. «Είναι στερεότυπο ότι η καταξίωση έρχεται μόνο στο πανεπιστήμιο, γιατί είναι εξίσου σημαντική η καταξίωση στις επαγγελματικές σχολές», επεσήμανε τέλος.

Πηγή: reader.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.