Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Άνω Κεράσοβο: Με κορμούς δέντρων έφτιαξαν πρόσβαση προς τις κτηνοτροφικές μονάδες οι κάτοικοι

Άνω Κεράσοβο: Με κορμούς δέντρων έφτιαξαν πρόσβαση προς τις κτηνοτροφικές μονάδες οι κάτοικοι

Κορμούς δέντρων τοποθέτησαν οι κάτοικοι του Άνω Κερασόβου, σε μια υποτυπώδη παράκαμψη που άνοιξε για να περνούν, τουλάχιστον, τα τετρακίνητα αγροτικά αυτοκίνητα προς τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Ο δρόμος στην είσοδο του χωριού έχει υποστεί κατολίσθηση και η διέλευση είναι αδύνατη. Για να περνούν οι κτηνοτρόφοι διανοίχτηκε πρόχειρα ένα άλλο σημείο, που όμως ουσιαστικά δεν είναι προσβάσιμο λόγω του λασπώδους εδάφους, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του aixmi-news.gr.

Οι κάτοικοι χρησιμοποιήσαν κορμούς δέντρων, προκειμένου να μην γλιστρούν τα οχήματα. Το βασικό για το χωριό όμως είναι η αποκατάσταση του δρόμου που κατολίσθησε, καθώς όπως είναι γνωστό έχει αποκοπεί και η πρόσβαση από και προς το Μεσολόγγι.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Κερασόβου, Νικόλαος Σιάσιος, μιλώντας στο agrinionews τόνισε ότι οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Το προηγούμενο διάστημα στο χωριό μετέβη κλιμάκιο του ΕΑΓΜΕ, μαζί με τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη για να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Το φαινόμενο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη ενώ στα σημεία των κατολισθήσεων βρέθηκε και κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Πατρών με drones, καταγράφοντας εικόνες ώστε να προχωρήσει στην έκδοση πορίσματος.  Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους, καθότι το ενδιαφέρον των φορέων σαφώς και είναι έκδηλο ωστόσο από μόνο του δεν αρκεί.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.