Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Κέρκυρα: 1ο Συνέδριο ΣΙΚΞΓ- PALSO Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα: 1ο Συνέδριο ΣΙΚΞΓ- PALSO Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

17202894_1409682062463808_3283624709504392145_n (1) (1)Στο νησί των Φαιάκων θα πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο ΣΙΚΞΓ (PALSO) Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων που θα διεξαχθεί  17-19 Ιουνίου 2017 στο Corfu Holiday Palace (Κανόνι), με θέμα «Οι ξένες γλώσσες μέσα από τις τέχνες.»

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από τους ΣΙΚΞ Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αχαΐας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας-Λευκάδας σε συνεργασία με το Ιόνιο πανεπιστήμιο.

Πρόγραμμα Συνεδρίου:

Σάββατο, 17  Ιουνίου 2017 (Πολιτιστικές Εκδηλώσεις)

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Την Κυριακή, 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ομιλίες  με τη συμμετοχή επιστημονικής  επιτροπής (κεντρικό panel) η οποία αποτελείται από πέντε διακεκριμένους επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου, με πρόεδρο και συντονιστή  της επιστημονικής επιτροπής τον Δρ. Κεντρωτή Γιώργο (Τμήμα Ξ.Γ Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου)και τους Δρ. Μιχαλακόπουλο Γεώργιο (Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ Ιονίου Πανεπιστημίου), Δρ. Παπαδημητρίου Νικόλαο (Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ Ιονίου Πανεπιστημίου), Δρ. Κελάνδρια Παναγιώτη  (Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ Ιονίου Πανεπιστημίου) και Δρ. Δαββέτα Δημοσθένη (Πανεπ. ParisVIII).

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και workshops από διακεκριμένους καθηγητές ΞΓ και πανεπιστημιακούς με θέμα τις τέχνες και τις ξένες γλώσσες καθώς και παρουσιάσεις ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών βιβλίων παράλληλα με την έκθεση ξενόγλωσσου διδακτικού βιβλίου που θα λειτουργεί από το πρωί.

Την ίδια ημέρα, θα γίνει και παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Αδυσώπητο Μίσος» της Τέρψας Αγαθοκλέους Παπακώστα το οποίο πραγματεύεται γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο από το 1955 έως το 1964 και περιγράφει την ακραία πουριτανική κοινωνία της εποχής εκείνης και κυρίως τη θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία αυτή.

Το βράδυ της 18ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Gala στην πισίνα του ξενοδοχείου προς τιμή των επισκεπτών που αναμένονται από όλη την Ελλάδα και των ομιλητών.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Εκδρομή Παξοί-Μπλε Σπηλιές-Αντίπαξοι.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευτούν εντός του Μαΐου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.