Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

«Κι αυτοί που δεν τους λένε υπεύθυνα αν επιτρέπεται εμβόλιο ή 2η δόση;»

«Κι αυτοί που δεν τους λένε υπεύθυνα αν επιτρέπεται εμβόλιο ή 2η δόση;»

Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στο Αγρίνιο πολλές είναι οι υποπεριπτώσεις που δεν έχουν εξηγηθεί με τα όσα θα ισχύουν πλέον σε μετακινήσεις, ψυχαγωγία κλπ. Πέραν δηλαδή του γεγονότος ότι, δυστυχώς, δεν πείθονται να κάνουν εμβόλιο όλοι και θα πρέπει τώρα τα μαγαζιά να δουλέψουν σε συνθήκες για άλλη μια φορά πρωτόγνωρες.

Όπως μας επισημαίνει αναγνώστης μας από χωριό στον δήμο Αγρινίου, υπάρχουν και θέματα που αφορούν ανθρώπους που δεν έχουν κάποια πιστοποίηση γιατί δεν έχουν κάνει καθόλου εμβόλιο ή την δεύτερη δόση εμβολίου.

“Εγώ ζω στην Αθήνα αλλά έρχομαι συχνά στην περιοχή κι έχω κάνει ένα αιμορραγικό επεισόδιο στο κεφάλι πριν λίγους μήνες. Δεν μου ξεκαθαρίζει κανείς αν πρέπει ή όχι να κάνω εμβόλιο. Άλλος μπορεί να έχει κάνει την πρώτη δόση και να έτυχε κάποιο καρδιακό ή αγγειακό θέμα -που να μην είναι από το εμβόλιο αλλά που δεν μπορείς και ποτέ να ξέρεις με σιγουριά- και δεν έχει κάνει την δεύτερη δόση.

Τι θα κάνουμε; Κάθε φορά που θα πηγαίνουμε ταξίδι θα δίνουμε και λεφτά για μοριακό ή rapid test; Κι αν ισχύσει και για χερσαίες μετακινήσεις π.χ για Αθήνα; Και όταν βγαίνουμε έξω, αφού δεν προβλέπεται σελφ τεστ θα δίνουμε και 20 ευρώ για να φάμε ή για ένα ποτό; Μα δεν αρνούμαστε το εμβόλιο, απλά κανένας γιατρός δεν μας λέει με σιγουριά ότι οι περιπτώσεις μας δεν θα επηρεαστούν”!

Σοβαρά ερωτήματα. Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που κινδύνευσαν. Μήπως να δεχόταν οι αρχές κάποιο πιστοποιητικό νοσηλείας για αιμορραγικά ή θρομβώσεις που έγιναν το τελευταίο έτος;

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.