Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

«kids’ athletics / παίζω…στίβο», στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (φωτό)

«kids’ athletics / παίζω…στίβο», στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (φωτό)

unnamedΣτα πλαίσια των θεματικών αξόνων του «Κοινωνικού σχολείου» και έχοντας υπόψη ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, αξιοπρέπεια, μεταχείριση και πλήρη συμμετοχή στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου φιλοξένησε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου και μαζί πραγματοποίησαν το καινοτόμο πρόγραμμα «kids’ athletics/παίζω…στίβο» που εφαρμόζει το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ/Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές-τριες ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα με τη δραστηριοποίηση μεγάλου αριθμού παιδιών και ταυτόχρονα τη βιωματική εμπειρία βασικών κινητικών δραστηριοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού, για να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές-τριες να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού. Κι επειδή ο αθλητισμός είναι μια τεράστια αγκαλιά, μέσα σε αυτή χωράνε και τα παιδιά με «ειδικές ικανότητες»
Στο προαύλιο του 4ου Δ.Σ. τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν, αλλά πάνω από όλα έμαθαν ότι η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα, αλλά ένα σύνολο ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που κάνουν το κάθε παιδί ξεχωριστό και μοναδικό.
Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Χαράλαμπο Ποσονίδη, τις γυμνάστριες κ. Σοφία Ράπτη του 4ου Δ.Σ. και κ. Άννα Ζωναρά της ΕΛΕΠΑΠ αλλά και τους εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων.

Από τη Δ/νση του Σχολείου

1 2 3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.