Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

“Kids’ athletics” στο Αιτωλικό

“Kids’ athletics” στο Αιτωλικό

034
029
021
010

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Μαΐου 2015, στο στάδιο Αιτωλικού η εκδήλωση “Kids’ athletics”, για τους μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Αιτωλικού. Το  Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων/Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και στο πλαίσιο των θεματικών Αξόνων του Κοινωνικού Σχολείου, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που προσφέρει ο Αθλητισμός, εφαρμόζει Πανελληνίως στην Α/θμια Εκπ/ση το καινοτόμο πρόγραμμα «Kids’ Athletics / Παίζω Στίβο».
Τα παιδιά γνώρισαν τον κλασσικό αθλητισμό , αγωνιζόμενα σε ομάδες , με ένα τρόπο διασκεδαστικό, περιπετειώδες και βίωσαν νέες κινητικές δραστηριότητες.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν  να προσφέρει στους μαθητές και μαθήτριες ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα με τη μορφή παιχνιδιού. Το πρόγραμμα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (I.A.A.F.), «Kids’ Athletics / Παίζω Στίβο», είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων : τους Δρόμους, τις Ρίψεις και τα Άλματα.
Πολύτιμη ήταν η συμβολή στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής και των δασκάλων των σχολείων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.