Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

“Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

“Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

kids-save-lives-17o (2)

Στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου βρέθηκε μετά από πρόσκληση του σχολείου ο ανθρωπιστικός οργανισμός “Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” για να εκπαιδεύσει τους μαθητές στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Ειδικότερα, τέσσερις πιστοποιημένοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, εθελοντές, καθώς και η εκπαιδευτικός του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κυρία Γεωργία Μποτίνη, εκπαίδευσαν τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διευθύντριας του σχολείου, Κωνσταντίνας Τασούλη, αναφέρει τα εξής:
Μετά από πρόσκλησή μας η Ελληνική εταιρεία επείγουσας προνοσοκομειακής Φροντίδας σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές παραβρέθηκε στο χώρο του σχολείου μας, 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, για να εκπαιδεύσει τους μαθητές μας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Τέσσερις πιστοποιημένοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης , εθελοντές, καθώς και η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Μποτίνη Γεωργία, εκπαίδευσαν μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης του σχολείου μας στη μέθοδο ΚΑΡΠΑ.
Τα παιδιά είναι συχνά παρόντα σε επείγουσες καταστάσεις για την ζωή και αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα, μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τους ενήλικες στη διάσωση μίας ζωής. Το 90% τον παιδιών σχολικής ηλικίας αναφέρουν πως θα ήθελαν να ξέρουν πώς να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το σχολικό περιβάλλον είναι το ιδανικό περιβάλλον, καθώς εκεί η μάθηση είναι η κύρια δραστηριότητα. Οι δεξιότητες που αποκτώνται αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία. Ευχαριστούμε θερμά τους Εθελοντές Εκπαιδευτές για την άρτια συνεργασία με τους μαθητές μας.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

kids-save-lives-17o (1)

kids-save-lives-17o (3)

kids-save-lives-17o (4)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.