Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

ΚΙΝΑΛ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Γερουλάνου για την ηγεσία του κόμματος

ΚΙΝΑΛ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Γερουλάνου για την ηγεσία του κόμματος

Ο Παύλος Γερουλάνος θα είναι ο πέμπτος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Παύλος Γερουλάνος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η απόφαση του Παύλου Γερουλάνου να δηλώσει παρών στην διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος της Κεντροαριστεράς είναι ειλημμένη.

Ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις θα αργήσουν ακόμα να γίνουν, καθώς όπως σημειώνεται στη στη στήλη της εφημερίδας “Μικροπολιτικός”, ο κ. Γερουλάνος ετοιμάζει τις προτάσεις του για τον προοδευτικό χώρο ενώ αναμένει και τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος, ο Παύλος Γερουλάνος θα είναι ο πέμπτος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά την εν ενεργεία πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Νίκο Παπανδρέου.

“Φουντώνει” η μάχη για την προεδρία

Υπενθυμίζουμε ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις για την ηγεσία του κόμματος με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος της Κεντροαριστεράς, σαφές προβάδισμα έχει αποκτήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ δυνατά στη μάχη έχει μπει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αποκτήσει και συμμάχους καθώς την υποψηφιότητά του στηρίζουν και πρώην στελέχη του Ποταμιού. Ειδικότερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τη συστράτευση στο πλευρό του μιας ομάδας πολιτών με το όνομα “Εμείς οι Πολίτες” ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για πολίτες που είχαν ενταχθεί πολιτικά παλαιότερα στο Ποτάμι.

“Τους ευχαριστώ για τη δήλωση στήριξης της υποψηφιότητάς μου για την ηγεσία της παράταξης” είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Α. Λοβέρδος.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δυναμώνει. Καλωσορίζω την ομάδα “Εμείς οι Πολίτες”. Είναι σημαντικό το γεγονός οτι η παράταξή μας δυναμώνει με ένταξη στελεχών που μπορούν να συμβάλουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Επίσης τους ευχαριστώ για τη δήλωση στήριξης της υποψηφιότητάς μου για την ηγεσία της παράταξης. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να γίνει ξανά το “ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής” δύναμη εξουσίας.

Η ανακοίνωση
Τον Μάιο του 2013, με μια παρέα φίλων και με πολύ ενθουσιασμό ξεκινήσαμε μια εθελοντική προσπάθεια με σκοπό να συμβάλουμε στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

H προσπάθεια αυτή δεν είχε τη μορφή μιας κίνησης, οργάνωσης ή οποιουδήποτε νομικού προσώπου. Βασίστηκε στην άτυπη και φιλική συνεργασία όσων την ξεκίνησαν και όσων άλλων στη συνέχεια εντάχθηκαν εθελοντικά σε αυτήν.

Τι ακριβώς κάναμε;

Επιλέξαμε έναν αριθμό σημαντικών κυβερνητικών εξαγγελιών για δράσεις που είχαν να κάνουν με βελτιώσεις στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του πολίτη, τη δικαιοσύνη, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Στη συνέχεια παρακολουθούσαμε αυτές τις δράσεις και παρουσιάζαμε όλες τις πληροφορίες που είχαμε στην ιστοσελίδα μας. Όποτε παρατηρούσαμε μια σημαντική πρόοδο ή καθυστέρηση σε μια δράση, η θετική ή αρνητική εξέλιξη, αυτή σημειωνόταν με έμφαση, ενώ παράλληλα ενημερώναμε με μηνύματά μας τους αρμόδιους για το θέμα Υπουργούς.

Πιστεύαμε ότι έτσι όλοι οι πολίτες αλλά και κάθε τρίτος θα είχε σφαιρική αντίληψη του “πως πάνε τα πράγματα” και ότι η πληροφόρηση αυτή θα βοηθούσε και την Κυβέρνηση στο έργο της.

Ένα χρόνο μετά, το Μάιο του 2014, κλείνοντας ένα χρόνο προσπαθειών, μετά από πρόταση που μας έγινε συνεχίσαμε τις προσπάθειές μας μέσα από το Ποτάμι, στο οποίο εντάχθηκαν σχεδόν όλα τα μέλη μας, δημιουργώντας την “Επιτροπή Δια Ταύτα”. Μέσα σε λίγο χρόνο η “Επιτροπή Δια Ταύτα” απέκτησε 580 μέλη που κάλυψαν εικοσιεννέα τομείς πολιτικής, τροφοδοτώντας την ηγεσία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού με παρατηρήσεις σχετικές με την πορεία του Κυβερνητικού Έργου, αλλά και με προτάσεις.

Με τη λήξη της λειτουργίας του Ποταμιού, μέσα σε ένα κλίμα απογοήτευσης, αδρανοποιηθήκαμε.

Όταν πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, όσοι αποτελέσαμε τον βασικό πυρήνα της δημιουργίας του “Εμείς οι Πολίτες”, αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε την επαναλειτουργία της οργάνωσης “Εμείς Οι Πολίτες”, της οποίας οι δράσεις θα φιλοξενούνται στη Ιστοσελίδα του (www.loverdos.gr), να συμβάλουμε στην προσπάθεια να γίνει το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ δύναμη εξουσίας και να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της παράταξης.

Στην απόφασή μας αυτή μας οδήγησε η κοινή διαπίστωση ότι η σημερινή Κυβέρνηση για να μπορέσει να λειτουργήσει ακόμα πιο δημιουργικά, χρειάζεται μια σοβαρή, αξιόπιστη και χωρίς λαϊκισμούς αντιπολίτευση. Μια τέτοια αντιπολίτευση πιστεύουμε ότι μπορεί να την προσφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με “οδηγό” τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2021

Νότης Παρασκευόπουλος

τ.Συντονιστής της Εθελοντικής Οργάνωσης “Εμείς οι Πολίτες”

τ.Συντονιστής της “Επιτροπής Δια Ταύτα” του Ποταμιού

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.