Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Πως είδε η κορυφαία κινέζικη μηχανή αναζήτησης τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Αγρίνιο

kinezoiagrinio

Μιας που πλησιάζει η 25η Μαρτίου το agrinionews σε έρευνα του έπεσε σε μια τρομερή σύμπτωση για το πως είδαν οι Κινέζοι έναν παλαιότερο εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Αγρίνιο.

Η παρακάτω διήγηση μπορεί να προκύπτει προφανώς από Κινέζους επισκέπτες, όμως εμφανίζεται στα επίσημα αποτελέσματα του λήμματος Αγρίνιο (φυσικά γραμμένου στα Κινέζικα) στην κορυφαία Κινέζικη μηχανή αναζήτησης Baidu, την κινέζικη Google. Και όταν μιλάμε για Baidu δεν μιλάμε για “παίξε-γέλασε”, αλλά για τη δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και κατέχει μερίδιο αγοράς 76,05% στην αγορά μηχανών αναζήτησης της Κίνας.

Το λήμμα Αγρίνιο λοιπόν αναφέρει την πόλη μας  στη Baidu ως μία δευτερευόντως γεωργική πόλη και κυρίως ως χώρα σταθμό της Ολυμπιακής φλόγας για τους αντίστοιχους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου του 2008. Αυτό είναι το κύριο και σημαντικό σημείο αναφοράς του βασιλιά του Κινέζικου διαδικτύου για την πόλη μας.

Μάλιστα, επειδή συνέπεσε η Ολυμπιακή φλόγα να φτάσει στην πόλη μας στις 25 Μαρτίου του 2008, ακριβώς 10 χρόνια πριν δηλαδή, οι Κινέζοι το ταύτισαν απευθείας με τις εκδηλώσεις για την “Ημέρα της Ανεξαρτησίας”. Προφανώς οι Κινέζοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που γιορτάζουμε την έναρξη της επαναστάσης και όχι το ευτυχές τέλος που έφερε ένα καινούργιο κράτος, εν προκειμένω το ελληνικό.

Την “Ημέρα της Ανεξαρτησίας “λοιπόν η κινέζικη Baidu αναφέρεται στην  “εθνική ( ελληνική) σημαία”. η οποία μαζί με την Ολυμπιακή σημαία” κυμάτιζε  ταυτόχρονα στην κεντρική πλατεία τουΑγρινίου.  Στη συνέχεια αναφέρεται με κολακευτικά λόγια για το πως οι Αγρινιώτες γίορτασαν την Εθνική τους γιορτή αλλά και για τη Φιλαρμονική: “Παρά το μικρό μέγεθος της πόλης του Αγρινόνη, η κεντρική πλατεία συγκέντρωνε ακόμα πολλούς ανθρώπους. Μπροστά από την πλατφόρμα της εκδήλωσης , η μπάντα έπαιξε παθιασμένη μουσική. Ο φακός ήταν εστίαζε εκεί συνεχώς”.

Μάλιστα εστιάζουν στο ότι οι Αγρινιώτες κρατώντας ελληνικές σημαίες αντί να γιορτάζουν στους δρόμους, μαζεύονταν όλοι στην Πλατεία και ήταν απρόθυμοι να μαζευτούν σπίτια τους: “Για να γιορτάσουμε την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, οι δρόμοι του Αγρινίου είναι γεμάτοι με ελληνικές σημαίες, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους και οι περισσότεροι συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία .. Παρόλο που η τελετή για τον εορτασμό της άφιξης της Φλόγας  έχει τελειώσει, Οι κάτοικοι έχουν απροθυμία να διασκορπιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα”

Το συμπέρασμα είναι ότι οι Κινέζοι εντυπωσιάστηκαν για το πως γιορτάζαμε την 25η Μαρτίου. Φυσικά δεν θα γίνονταν καμία αναφορά αν δεν διασυνδέονταν με ένα δικό τους γεγονός, την Ολυμπιακή Φλόγα του Πεκίνου. Αυτά για το πως μας βλέπει ένα τρίτο ουδέτερο μάτι στην Άπω Ανατολή. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του..

Λ.Υ.

agriniobaidu

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.