Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Μεσολόγγι: Κοινή πρόταση Μουρκούση-Τέγα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την «Μαρίνα Α.Ε.»

Μεσολόγγι: Κοινή πρόταση Μουρκούση-Τέγα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την «Μαρίνα Α.Ε.»

marina-mesologgi-750x450
Το θέμα της εκπροσώπησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της «Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε.» συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου.
Οι επικεφαλής παρατάξεων που συμμετέχουν ως αιρετά μέλη στο Δ.Σ., Νίκος Μουρκούσης και Ιωάννης Τέγας, κατέθεσαν κοινή πρόταση, με στόχο να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δήμου. Την πρόταση απεδέχθη ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Μπουσμπουρέλης που προτάθηκε από  την Πρόεδρο για εκπρόσωπος και έτσι εκλέχθηκε ομόφωνα.
“Περιμένουμε εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος να λάβουμε όλα τα στοιχεία για την οικονομική διαχείριση εσόδων και εξόδων της Μαρίνας, προκειμένου να δώσουμε εντολή στον εκπρόσωπο του ΔΛΤ για την υπερψήφιση των θεμάτων της Γ.Σ των μετόχων.Υπογραμμίζουμε ότι μέχρι στιγμής τα οφέλη του Δήμου από την λειτουργία της επιχείρησης είναι ελάχιστα και σαφώς το Ταμείο πρέπει να εκπληρώσει τον θεσμικό του ρόλου του ελεγκτή και να διασφαλίσει την νόμιμη και επωφελή λειτουργία της  Μαρίνας Μεσολογγίου” αναφέρουν οι κκ. Μουρκούσης και Τέγας.

Το έγγραφο που κατέθεσαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι το ακόλουθο:

Προς : Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ι.Π. Μεσολογγίου

Κυρία Πρόεδρε

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ι.Π. Μεσολογγίου κατέχει ποσοστό 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε. που χρόνια τώρα «καρκινοβατεί», δυστυχώς. Καλούμεθα σύμφωνα με την πρόσκληση που λάβαμε να ορίσουμε εκπρόσωπό μας κατά την συνεδρίαση που ορίσατε την 31 Αυγούστου 2017 και να του δώσουμε εντολή να ψηφίσει ή όχι τα θέματα που αναγράφονται στην ημερήσια διάταξη που σας απέστειλε η ως άνω εταιρεία. Επιπλέον με δημοσίευση στον ημερήσιο τύπο της Πόλης μας διαπιστώσαμε ότι οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου της Μαρίνας, είναι σε δημόσια διαβούλευση από τα μέσα Ιουλίου προσκαλώντας τους εμπλεκομένους να εκφράσουν τις απόψεις έως τις 07-09-2017 προκειμένου να γνωματεύουν σύμφωνα με το νόμο τα αρμόδια συλλογικά όργανα της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος. Έως και σήμερα που κατατίθεται η παρούσα αίτηση μας το κρίσιμο αυτό θέμα δεν συζητήθηκε, και ουδέποτε μας κοινοποιήθηκε, ως μέλη του Λιμενικού Ταμείου,η εν λόγω μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Μετά τα ανωτέρω.

Αιτούμεθα

  1. Να μας κοινοποιηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίας του Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ι.Π. Μεσολογγίου, προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις  μας.
  2. Να αιτηθούμε ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ι.Π. Μεσολογγίου στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί  σε ειδική συνεδρίαση του  Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, προκειμένου να εκφράσουμε τις  απόψεις  μας.
  3. Να ζητήσουμε από την εταιρεία Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε. να μας προσκομίσει όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που αφορούν την χρήση του έτους 2016, προκειμένου να εξετάσουμε και κατόπιν να αποφασίσουμε για την έγκριση επί όλων των θεμάτων που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας.
  4. Να ζητήσουμε αναβολή της Γενικής Συνέλευσης για όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος (ένα μήνα) ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ενημέρωσης για τα πεπραγμένα του 2016 της επιχείρησης.

Μεσολόγγι  31-08-2017

Μετά τιμής

  1. Μουρκούσης Νικόλαος
  2. Τέγας  Ιωάννης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.