Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Κινητοποίηση αγροτών στον κόμβο Κουβαρά

Κινητοποίηση αγροτών στον κόμβο Κουβαρά

00ebbd0a-d8df-4c33-99d1-0726680c768dΔυναμική κινητοποίηση στον κόμβο Κουβαρά πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της περιοχής μετά από απόφαση που πάρθηκε σε ευρεία σύσκεψη στην Αμφιλοχία, αλλά και στα πλαίσια κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Στην ομιλία του ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, σημείωσε :«Αυτά που ζουν οι αγρότες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, του μνημονίου διαρκείας, της συμμετοχής στην ΕΕ και των οδηγιών της ΚΑΠ που έχουν οδηγήσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε βίαιο ξεκλήρισμα και έχουν συγκεντρώσει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια. Πληρώνουμε αυξημένες εισφορές στον ΟΓΑ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλη του 2015, μειώνουν τις συντάξεις, αύξησαν τον ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη ανάγκης στο 24%, αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ σε χωράφια και στάβλους, οι τιμές πώλησης των προϊόντων είναι εξευτελιστικές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της ΕΕ, που μειώνει 60% τις όποιες αγροτικές ενισχύσεις έως το 2020, μας στέλνει με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.
Οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις του χειμώνα που μας πέρασε (πάνω από 40 ημέρες αντιπαλέψαμε στο δρόμο του αγώνα την πολιτική του ξεκληρίσματος), ανέδειξαν και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά κυρίως την ενότητα του κινήματος που χρειάζεται για να τα αντιπαλέψεις. Ανέδειξαν ακόμα πως ο αγώνας μας δεν είναι μία και έξω. Ο δρόμος του αγώνα είναι μακρύς και δύσκολος για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που μας στέλνουν στο ξεκλήρισμα και στην ανεργία. Αναδείχτηκε ακόμα πως μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, θέλουμε πλάι μας τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους που πλήττονται από την ίδια πολιτική».
Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Θόδωρος Γρίνος, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου και ο Πάνος Καλογιάννης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας, οι οποίοι αναφέρθηκαν κυρίως στα χαράτσια και τα βάρβαρα μέτρα που έφερε σε αγρότες και κτηνοτρόφους το τρίτο μνημόνιο.
Στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νίκος Μωραΐτης
“Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το Σεπτέμβρη στο πολιτικό μνημόσυνο του δολοφονημένου από το αστικό κράτος συναγωνιστή Μήτσου Βλάχου”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

1f61c70f-cbf6-4c91-929a-767a13177dc6 3b10fb1c-0c36-4b63-8c28-b2068db9170f

c2f65a65-23e8-4fb4-8e55-48910f17951e

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Ας πάει ο Αλέξης να ανέβει σε καμιά καρότσα πάλι να τους ταΐσει σανό γιατί δείχνουν να πεινάνε οι “αγρότες”…

    Αν θέλετε δουλειά πάτε Ρουμανία, εκεί πάνε τα εργοστάσια βιομάζας που διώχνετε.

    Και να επιστρέψετε τις παράνομες επιδοτήσεις που πήρατε επί ΝΔ για να ψηφίσετε μετά Σύριζα να φάτε και άλλα. Η περηφάνια πληρώνεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.