Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Κινητοποίηση στο Αγρίνιο ενάντια στα “χαράτσια, την φορολήστεια και τον ΕΝΦΙΑ”

Κινητοποίηση στο Αγρίνιο ενάντια στα “χαράτσια, την φορολήστεια και τον ΕΝΦΙΑ”

3H προγραμματισμένη κινητοποίηση στην πλατεία Παναγοπούλου (σιντριβάνι), με διαμαρτυρία στη ΔΕΗ και εν συνεχεία στην εφορία, έλαβε χώρα σήμερα στο Αγρίνιο.
Σε αυτήν είχαν καλέσει το Εργατικό Κέντρο , η ΟΑΣ, σωματεία συνταξιούχων με το ΠΑΜΕ να πρωτοστατεί. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για προβλήματα που απασχολούν κάθε λαϊκή οικογένεια όπως τα χαράτσια, ο ΈΝΦΙΑ, οι πλειστηριασμοί κ.α.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Παναγιώτης Πατούλας ενώ προγραμματίζονταν και παράδοση ψηφίσματος στο προϊστάμενο της ΔΕΗ και εν συνεχεία της Εφορίας.
«Μόνο ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, το οποίο είναι πάντα σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων μπορεί να αποτελέσει φραγμό στην επίθεση που δεχόμαστε» ανέφερε το Εργατικό Κέντρο που διεκδικεί «την απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια., την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών».
Το Εργατικό Κέντρο ανέφερε στην ανακοίνωση του: «Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει από κοινού κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κουαρτέτο, κεφάλαιο, Ε.Ε. , με τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου ( όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο) είναι σε πλήρη εξέλιξη. Την κυβερνητική προπαγάνδα για «έξοδο από τα μνημόνια», «δίκαιη ανάπτυξη» την βιώνουν καθημερινά οι εργατικές λαϊκές οικογένειες. Τη «δίκαιη ανάπτυξη» την βιώνουν οι εκατοντάδες άνεργοι στην περιοχή μας, οι ανασφάλιστοι, οι συνταξιούχοι που συνέχεια βλέπουν την πενιχρή σύνταξή τους να πετσοκόβεται, οι μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ. Την βιώνουν όλες οι οικογένειες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, να διασφαλίσουν τα απαραίτητα και απειλούνται με διακοπή ρεύματος επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αντίστοιχα συσσωρεύουν χρέη σε νερό και ΕΝΦΙΑ. Είναι σκάνδαλο σε ένα νομό που «πνίγεται» στο νερό η εργατική τάξη να το πληρώνει χρυσάφι.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση σχεδιάζει και επέλαση στις κατοικίες των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών που έχουν φεσωθεί στις τράπεζες και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους. Αυτό θα σηματοδοτήσει η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και για την πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας. Από την 1.1. 2018 με βάση τους νόμους που έχει περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προβλέπεται πλήρης απελευθέρωση των «προβληματικών» δάνειων, κάτι που θα λύσει τα χέρια των τραπεζών για να μεταβιβάσουν σε διάφορα κοράκια το σύνολο των στεγαστικών δανείων.
Είναι φανερό λοιπόν ότι με αυτό τον τρόπο θα έρθει η «ανάπτυξη» τους!!! Ξεζουμίζοντας την εργατική – λαϊκή οικογένεια, φορτώνοντας στην πλάτη του λαού όλα τα βάρη για να διασφαλιστούν τα δικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα των λίγων».

1 2 dei

9 10
1

2

3

4

5

7

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.