Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Kινητοποιήσεις αγροτών στη Βόνιτσα και στον ΕΛΓΑ Αγρινίου

ΠΛΑΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ (1)Αγωνιστικό ραντεβού στις κινητοποιήσεις των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων στις 23 Γενάρη δίνουν ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας και ο Αγροτοκτηνοτροφικος Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) στη Βόνιτσα.
Από την πλευρά τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Θέρμου – Καινουρίου – Παναιτωλίου καλούν σε κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 11:00.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας και ο Αγροτοκτηνοτροφικος Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας σε ανακοίνωσή αναφέρουν:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης για αποδυνάμωση του Αγροτικού κινήματος δεν θα περάσει.
Συνάδελφοι αγρότες,
Η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό και να απαξιώσει τον αγώνα μας με εξαγγελίες προβοκατόρικες και διασπαστικές. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών -βιομηχάνων, όπως η “Κάρτα Αγρότη”. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις.
Απαντάμε αγωνιστικά.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία και μαζί με τους συμμάχους μας μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και την ίδια ώρα καλεί σε “διάλογο”, όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε “διάλογο” με την κυβέρνηση, που δεν θα γίνει για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει με τον πανελλαδικό συντονισμό μας και για τα οποία βγαίνουμε στους δρόμους.
Στις 23 του μήνα συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα θα βγουν συντονισμένα στους δρόμους, με αγωνιστικά μπλόκα, εκφράζοντας την εναντίωσή μας στις πολιτικές και τα μέτρα που μας ξεκληρίζουν.
Μέτρα όπως:
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022. Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης (από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια), ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι εισόδημα και πόσο. Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής. Η επιβολή πρόσθετου τέλους -το ονομάζουν “περιβαλλοντικό” – στο νερό άρδευσης και ύδρευσης. Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους αγρότες να μπουν αποφασιστικά στη μάχη, σήμερα με την ενημέρωση όλων των συναδέλφων και από τη Δευτέρα 23 Γενάρη στις 12.00 η ώρα στην Τράπεζα Πειραιώς στη Βόνιτσα. Από αυτόν τον αγώνα επιβίωσης να μη λείψει κανείς».

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Θέρμου – Καινουρίου – Παναιτωλίου καλούν σε “αγωνιστικό συλλαλητήριο”
Μετά από το αγωνιστικό και αναγκαίο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλογων Αιτωλοακαρνανίας οι Αγροτικοί Σύλλογοι Θέρμου – Καινουρίου – Παναιτωλίου, οργανωσαν άμεσα συσκέψεις, περιοδείες, ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, έδωσαν την μάχη να μην μείνει αγρότης ανενημέρωτος για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα μας. Με βάση και το Πανελλαδικό κάλεσμα στης 23 του Γενάρη, όλοι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής απαντάμε με κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο (δίπλα από το ξενοδοχείο Αλεξαντερ) την Δευτέρα 23 του μήνα στις 11:00 η ώρα.
Η Προσπάθεια της κυβέρνησης για αποδυνάμωση του Αγροτικού κινήματος ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Συνάδελφοι Αγρότες, η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό και να απαξιώσει τον αγώνα μας με εξαγγελίες προβοκατόρηκες και διασπαστικές. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών-βιομηχάνων, όπως η “Κάρτα Αγρότη”. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία, και μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και την ίδια ώρα καλεί σε “διάλογο”, όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε “διάλογο” με την κυβέρνηση, που δε θα γίνει για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει με τον Πανελλαδικό Συντονισμό μας και για τα οποία βγαίνουμε στους δρόμους.
Στις 23 του μήνα συνάδελφοι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα θα βγουν συντονισμένα στους δρόμους, με αγωνιστικά μπλόκα εκφράζοντας την εναντίωσή μας στις πολιτικές και τα μέτρα που μας ξεκληρίζουν.
Μέτρα όπως:
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022. Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης,(από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια),ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν, ή όχι εισόδημα και πόσο. Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής. Η επιβολή πρόσθετου τέλους – το ονομάζουν «περιβαλλοντικό» – στο νερό άρδευσης και ύδρευσης. Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.
Διεκδικούμε άμεσα να γίνουν εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων βδομάδων, απαιτώντας αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους αγρότες να μπουν αποφασιστικά στη μάχη την Δευτέρα, 23 Γενάρη στις 11:00 η ώρα στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο. Από αυτόν τον αγώνα επιβίωσης να μην λείψει κανείς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  ΌΤΑΝ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΑΥΤΑ Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ POST, ότι δηλαδή ο Σύριζα ΞΕΣΚΙΖΕΙ τους αγρότες…

  ο συνήθης ΣΥΡΙΖΑίος σχολιαστής έλεγε ΌΧΙ οι αγρότες κέρδισαν το αφορολόγητο πέρσι από τον Τσίπρα…

  να διαβάσεις το νομοσχέδιο έλεγε…

  είναι καλύτερα τώρα, αλλά θα πάρουμε και άλλα έλεγε…

  ΜΠΟΥΡΔΕΣ έλεγε…

  Λοιπόν αγρότες, περιμένετε να περάσει η κακοκαιρία και μετά κλείστε τους δρόμους όπως πέρσι… Οι αγρότες έχουν δικαίωμα στις κινητοποιήσεις!! Οι ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ στην Κρήτη ΌΧΙ γιατί χαλάνε τα αγροτικά προϊόντα!!

  ΣΥΡΙΖΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ!!

 2. dionisis

  Ας μην σχολιαζουν καποια εμπορακια απ τ Αγρινιο που περιμενουν να μπουν οι αγροτικες επιδοτησεις μπας και δουν χαρα στα σκελια τους δεν τους παιρνει καθολου,σε κανα δυο χρονακια ουτε τα μισα μαγαζια που απομειναν,δεν θα ειναι ανοιχτα με τετοιες φορολογιες…αυτα μας εφαγαν σ αυτη τη γουρνα,γι αυτο σοιμπλε και παλι σοιμπλε,και μετρα μεχρι να βγει ο ηλιος απ την δυση,ετσι γιατι παραγεμισε αδικες και παρανομες συνταξεις του ΟΓΑ το Αγρινιο απ τα πασοκομορφα κλπ τερατακια….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.